Ομιλία Άσαντ στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού

16:06 10/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε ότι χαιρετίζει την ιδέα μιας διεύρυνσης της κυβέρνησης ώστε αυτή να συμπεριλάβει “όλες τις πολιτικές δυνάμεις”.

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού, ο Άσαντ ανακοίνωσε τη διοργάνωση, στις αρχές Μαρτίου, δημοψηφίσματος για ένα νέο Σύνταγμα. “Όταν η επιτροπή για το Νέο Σύνταγμα

ολοκληρώσει τις εργασίες της, θα διοργανωθεί δημοψήφισμα γιατί το θέμα αυτό ενδιαφέρει όλο τον κόσμο. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου”, τόνισε.

Ο σύρος πρόεδρος πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι να αποκαταστήσει την τάξη στη Συρία, πράγμα που, όπως είπε, μπορεί να συμβεί μόνο “αντιμετωπίζοντας τους τρομοκράτες με σιδερένια γροθιά”. “Δεν υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία ή σε αυτούς που κάνουν χρήση όπλων για να σκοτώσουν”, τόνισε.

Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Αραβικό Σύνδεσμο ότι επιδεινώνει την κατάσταση στην περιοχή. “Δεν πρέπει να μάς εκπλήσσει η στάση του Αραβικού Συνδέσμου. Ο Αραβικός Σύνδεσμος αντανακλά την άθλια κατάσταση στις αραβικές χώρες. Επιδεινώνει την κατάσταση στις αραβικές χώρες”, τόνισε.

“Αναστολή της συμμετοχής της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο σημαίνει αναστολή της ταυτότητας του Αραβικού Συνδέσμου”, υποστήριξε. Ωστόσο, ο σύρος πρόεδρος επισήμανε ότι “δε θα κλείσει την πόρτα σε οιαδήποτε αραβική πρωτοβουλία εφόσον αυτή θα σέβεται τη συριακή κυριαρχία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα