Ομήρου: “Oλέθριο σφάλμα η άρνηση της Κυβέρνησης…”

13:33 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η άρνηση της Κυβέρνησης να ενημερώσει τα πολιτικά Κόμματα για τις τελικές προτάσεις προς την Τρόικα προκειμένου να συνομολογηθεί η δανειακή σύμβαση συνιστά ολέθριο σφάλμα, δήλωσε σήμερα Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι η επίκληση από την Κυβέρνηση του αιτήματος εμπιστευτικότητας καθιστά την κυβερνητική

συμπεριφορά ακόμα πιο αξιοκατάκριτη.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, ο κ. Ομήρου είπε, επίσης, ότι αυτή η άρνηση της Κυβέρνησης συνιστά «περιφρόνηση προς τους Εκπροσώπους του λαού που θα κληθούν να υιοθετήσουν ή να απορρίψουν το όποιο μνημόνιο και την όποια δανειακή σύμβαση και έκδηλη παραγνώριση του πολιτεύματος της Προεδρικής Δημοκρατίας που προβλέπει αυστηρή διάκριση των εξουσιών», χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης «ως αντιθεσμική».

Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες πολιτικής του Κινήματος σε σχέση με τις προτάσεις της Τρόικας και τις αρχικές κυβερνητικές αντιπροτάσεις, όπως τις καθόρισε ομόφωνα το Π.Γ. του Κινήματος σε ψεσινή συνεδρία του, ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι η ΕΔΕΚ απορρίπτει κατηγορηματικά τις απαιτήσεις της Τρόικας «που μετατρέπουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε κράτος ήσσονος κυριαρχίας, δηλαδή», όπως εξήγησε, «την κατάθεση προς έλεγχο του Κρατικού Προϋπολογισμού προτού αυτός κατατεθεί στη Βουλή, τη συνδιαχείριση των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο και την απαγόρευση υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων από την Κυβέρνηση και τη Βουλή».

Ο κ. Ομήρου ανέφερε, επίσης, ότι «για τα όσα θλιβερά και σκανδαλώδη διαδραματίστηκαν στις τράπεζες με την έκθεση στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τον «χορό» διαγραφής χρεών απαιτούμε και θα απαιτούμε μέχρι τέλους την πλήρη, ενδελεχή και εις βάθος έρευνα για να λάμψει ολόκληρη η αλήθεια και για να κατανεμηθούν και να καταλογιστούν οι αναλογούσες ευθύνες. Απαιτούμε», πρόσθεσε, «να δοθεί στη δημοσιότητα κατάλογος διαγραφής χρεών εταιρειών που συνδέονται με Πολιτικά Κόμματα, κατάλογο διαγραφής χρεών πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων».

«Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε ατελή, μερική ή εικονική έρευνα. Η απαίτηση μας είναι. Όλα στο φώς. Ο λαός μας ο οποίος σήμερα πληρώνει εγκληματικές συμπεριφορές δεν θα ανεχθεί συγκάλυψη», είπε ο κ. Ομήρου, ενώ ερωτηθείς εάν έχει στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και κομμάτων σε περιπτώσεις διαγραφής χρεών, είπε ότι «υπάρχουν δημοσιεύματα, υπάρχουν φωτοτυπίες εγγράφων που καταδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου».

Ο αγώνας ΑΕΛ – Φενέρμπαχτσε

————————–

Κληθείς να σχολιάσει τον αποψινό αγώνα μεταξύ της ΑΕΛ και της Φενέρμπαχτσε, ο κ. Ομήρου είπε ότι «ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Η Έκκληση μου είναι να τηρηθεί αυτός ο κανόνας που θα τιμήσει τον αθλητισμό της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχήθηκε να νικήσει ο καλύτερος και κατέληξε λέγοντας  ότι «δεν μπορεί το ποδόσφαιρο ή ο αθλητισμός να είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και δ

Keywords
Τυχαία Θέματα