Ομήρου: Η οικονομική κρίση εντείνει την περιβαλλοντική

11:28 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η παγκόσμια οικονομική κρίση επιτείνει και την περιβαλλοντική κρίση και καταπονείται το περιβάλλον ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής υποβάθμισης που παρατηρείται παγκόσμια αλλά και στο δικό μας το χώρο στην ευρωπαϊκή οικογένεια, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου σε χαιρετισμό του εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κίνησης χθες

βράδυ, είπε πως τα χρήματα που διατίθενται τα τελευταία χρόνια για προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας δυστυχώς λιγοστεύουν και αυτό αφορά και τη Κύπρο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι θεμελιώδους σημασίας για τη σωστή και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε κοινωνίας.
Οι κρατικές περιβαλλοντικές πολιτικές δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο 37% της γεωγραφικής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου Αργύρης Ιωάννου δήλωσε από πλευράς του ότι η Κίνηση θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ Ιωάννου ανέφερε πως η είσοδος στο 2013 σημαδεύεται από τον εφιάλτη των κλιματικών αλλαγών την άναρχη βιομηχανία, την άθλια οικονομική εξαθλίωση του λαού, που δημιουργούν τρομακτικούς κινδύνους για τον τόπο, όπως είπε.
Πρώτιστος στόχος της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου, πρόσθεσε, είναι ο τερματισμός της στρατιωτικής κατοχής της Τουρκίας, αλλά και η συνέχιση των προσπαθειών και των αγώνων ώστε να πεισθεί η νέα κυβέρνηση για μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πράσινη και περιβαλλοντική οικονομική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα