Ομήρου: Κάλεσμα προς τους πολίτες για στήριξη Λιλλήκα

19:24 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μέσα Γειτονιά στη Λεμεσό ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε και τα εξής:

Είμαστε μπροστά σε προκλήσεις και αδιέξοδα.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η ανικανότητα της να ξεπεράσει δογματικές λογικές και να πάρει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα, οδήγησαν τη χώρα μας στο Μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ. Μαζί με την αλόγιστη και ασυλλόγιστη

συμπεριφορά των τραπεζών.

Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν, η ανεργία καλπάζει, τα νοικοκυριά βλέπουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζεται.

Στο Κυπριακό, η λανθασμένη στρατηγική και τακτική που ακολουθούμε, οδήγησαν την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε χειρότερη και την Τουρκοκυπριακή πλευρά σε καλύτερη θέση, από αυτές που είχαν όταν ξεκίνησαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις.
Περισσότερο από ποτέ, η Κύπρος έχει σήμερα ανάγκη από βαθιές τομές, στη λειτουργία του κράτους, την οικονομία, το πολιτικό σύστημα.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ξεπερασμένη λογική ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, που μοναδικό στόχο έχουν την ενίσχυση τους μέσα από την απόλυτη πόλωση και την ακραία αντιπαράθεση.

Πρέπει να δώσουμε απάντηση- στην απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή, στην πρόκληση του εκσυγχρονισμού του κράτους,
στο στοίχημα της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, στην αναζήτηση δημοκρατικής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, Να δώσουμε μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης.

Την πρόταση διακυβέρνησης του ενδιάμεσου χώρου.

Καταθέτουμε στους πολίτες μια πρόταση διακυβέρνησης που ανταποκρίνεται στα ζητούμενα και τις προτεραιότητες τους.
Μια πρόταση για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις παντού.

Μια πρόταση που απορρίπτει τη νεοφιλελεύθερη λογική της επίρριψης των βαρών στους εργαζόμενους και προωθεί την ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Αυτή την πρόταση, την ξεκάθαρη πρόταση του ενδιάμεσου χώρου, καλούμε δημόσια να στηρίξουν όλοι όσοι πραγματικά πιστεύουν στο χώρο αυτό. Κόμματα, οργανωμένα σύνολα, πολίτες.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας που έχουν κουραστεί από τη στείρα αντίληψη εξουσίας των μεγάλων κομμάτων.
Που απορρίπτουν την πόλωση.
Που δεν αποδέχονται τη λογική των συμβιβασμών για τη νομή της εξουσίας.
Σε όσες και όσους αναζητούν μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης.
Σε όσες και όσους επιθυμούν να επικρατήσει μια άλλη αντίληψη στην πολιτική.
Σε όσες και όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στον ενδιάμεσο χώρο.
Αυτούς, πάνω απ΄ όλους, καλούμε να στηρίξουν την πρόταση μας.
Να αγωνιστούν μαζί μας, για να της δώσουμε ισχυρή δυναμική.
Να σταθούν δίπλα μας, για να έχει ο ενδιάμεσος χώρος τη θέση που του πρέπει στην κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα. Να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.

Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης μόνο οι εργαζόμενοι. Η μόνη εγγύηση για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Η μόνη εγγύηση για να βγούμε απ

Keywords
Τυχαία Θέματα