Ομήρου: Μη λειτουργία της Βουλής σημαίνει κατάργηση της Δημοκρατίας

21:05 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το σεβασμό της Βουλής προς το συνδικαλιστικό κίνημα και το ιερό δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων εξέφρασε σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος του Σώματος, Γιαννάκης Ομήρου.

Ταυτόχρονα όμως, πρόσθεσε, οι Βουλευτές οφείλουν υπακοή και συμμόρφωση προς τον υπέρτατο νόμο του κράτους

που είναι το Σύνταγμα της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα, συμπλήρωσε, προβλέπει ότι η συντεταγμένη νομοθετική εξουσία θα πρέπει να λειτουργεί.

«Μη λειτουργία της Βουλής σημαίνει κατάργηση της Δημοκρατίας». Συνεπώς, είπε, οι Βουλευτές υπακούοντας στη συνείδησή τους και στον υπέρτατο νόμο του κράτους, το Σύνταγμα, συνεδρίασαν και προχώρησαν στην ψήφιση σχετικών νομοθεσιών που είχαν κατατεθεί από την εκτελεστική εξουσία.

«Θα πρέπει να το υπογραμμίσω έντονα ότι πρόκειται για κυβερνητικά νομοσχέδια». Επί αυτού, συνέχισε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η εκτελεστική εξουσία «εμμένει σταθερά και απαρασάλευτα στην ανάγκη ψήφισης αυτών των κυβερνητικών νομοσχεδίων».

Η Βουλή, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σώματος, θα συνεδριάσει και αύριο το απόγευμα για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κληθείς να σχολιάσει αν αλλάζει η διαδικασία, ο κ. Ομήρου διευκρίνισε ότι «πιθανόν να περιοριστούν στο ελάχιστο έως και καθόλου οι περαιτέρω ομιλίες Βουλευτών».

Ερωτηθείς εάν θα είναι ολοήμερη η συνεδρία της Ολομέλειας και αν θα γίνει όπως και σήμερα, με τη χρήση μαγνητοφώνου, χωρίς πρακτικογράφους, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι αυτά είναι θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής και όπως και σήμερα – είπε – θα υπάρξει τρόπος για να γίνει η συνεδρία, όπως και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα