Ομήρου: Να σεβαστούμε τις υποθήκες του Μακαρίου

11:12 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, του Προέδρου της Βουλής, του Δημάρχου Λευκωσίας, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων κομμάτων, τελέστηκε, στον καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

Μιλώντας μετά την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής, ο Πρόεδρος της Βουλής

Γιαννάκης Ομήρου αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινή επετείου.

«Σήμερα, ημέρα κατά την οποία γιορτάζονταν τα ονομαστήρια του Εθνάρχη Μακαρίου, σήμερα που και πάλιν μαύρα τα σύννεφα συσσωρεύονται στους ουρανούς των κυπριακών εξελίξεων, που απειλούνται χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησίες και διεθνείς διασκέψεις για να επιβληθούν νέα Μπούργκενστοκ, που νέες εκδόσεις του σχεδίου Ανάν μεθοδεύεται να επιβληθούν στον κυπριακό ελληνισμό, οφείλουμε να σηκώνουμε με σεβασμό την κιβωτό των υποθηκών και των διαχρονικών μηνυμάτων του Εθνάρχη Μακαρίου», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη «να δώσουμε το μήνυμα όπως εκείνος το διατύπωνε: ότι δεν θα γονατίσουμε και ότι δεν θα λιποψυχήσουμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων της Κύπρου σε αυτά τα χώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα