Ομόλογα του EFSF μεταφέρθηκαν στο ελληνικό ταμείο στήριξης τραπεζών

17:02 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ταμείο στήριξης των τραπεζών της Ελλάδας (HFSF) έλαβε την Πέμπτη ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αξίας 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

”Τα

ομόλογα είναι στο λογαριασμό του ταμείου – 25 δισ. ευρώ του EFSF με κυμαινόμενο επιτόκιο”, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας.

Το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (HFSF) θα εισφέρει κεφάλαια σε τράπεζες της χώρας για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φερεγγυότητας τους μετά τις μεγάλες διαγραφές κεφαλαίων στις οποίες προέβησαν λόγω της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων και των επισφαλών δανείων.

Εξάλλου, Ελληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να οριστικοποιήσει τους όρους του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί στις 20 Απριλίου.

”Οι όροι του πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα διευκρινιστούν τις προσεχείς εβδομάδες”, δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, κυβερνητικός αξιωματούχος.

Αλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι το σχέδιο, που προορίζεται να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν τις ζημιές τους από την ανταλλαγή χρέους της χώρας, ίσως ολοκληρωθεί μετά από τις εθνικές εκλογές στις 6 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα