Οπισθοδρόμηση στην ισότητα φύλων στην Κύπρο

15:31 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις σοβαρές διαστάσεις που προσλαμβάνει στην Ευρώπη το κοινωνικό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών ανέλυσε η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), σε ομιλία της στο 44ο Παγκύπριο Συνέδριο Στελεχών του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

Στο Συνέδριο, που ήταν αφιερωμένο στην «Καταπολέμηση της Βίας Εναντίον των Κοριτσιών και Γυναικών», η Ευρωβουλευτής παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τις διαστάσεις του προβλήματος στην Ευρώπη και ακολούθως ανέλυσε τις ευρωπαϊκές πολιτικές καθώς και συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Παράλληλα

η κ. Παπαδοπούλου, άσκησε έντονη κριτική για το γεγονός ότι στην Κύπρο, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, καταργήθηκε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών.

«Σε μια εποχή που σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία παρόμοιες Επιτροπές, στην Κύπρο κάποιοι, εν τη σοφία τους, αποφάσισαν την κατάργηση της», είπε η Ευρωβουλευτής.

Με τέτοιες νοοτροπίες, πρόσθεσε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι καταγράφεται σοβαρή οπισθοδρόμηση στο θέμα της ισότητας των φύλων και ιδιαίτερα στον τομέα της συμμετοχής της γυναίκας στις πολιτικές διαδικασίες και στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Η κ. Παπαδοπούλου υπέδειξε, επίσης, ότι στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές δεν εξελέγη καμιά γυναίκα Δήμαρχος, ενώ ο αριθμός των γυναικών στη Βουλή μειώθηκε ακόμα περισσότερο μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2011, σε επίπεδα που μας καθιστούν ουραγούς στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα