Ορατός ο κίνδυνος για τις ΚΑ, εκτιμά η ΠΑΣΥΠΙ

12:52 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πολύ ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το κλείσιμο της ουγγρικής αεροπορικής εταιρείας MALEV την περασμένη βδομάδα.

Όπως διευκρινίζει, η εταιρεία ήταν κατά 95% κρατική, με ζωή 66 χρόνων και κατά την ημέρα του κλεισίματός της απασχολούσε περίπου 2.600 άτομα, είχε στόλο 22 αεροπλάνα τα οποία ήταν όλα ενοικιασμένα ενώ πριν το κλείσιμό της είχε προηγηθεί αποτυχημένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησής

της κυρίως λόγω των υπερβολικών χρεών της (200 εκ. ευρώ) καθώς και των κεφαλαίων που διεκδικεί η ΕΕ ως παράνομη κρατική χορηγία (345 εκ. ευρώ).

«Με εξαίρεση τα χρέη και την παράνομη κρατική χορηγία», αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ, «οι ομοιότητες με τη δική μας πραγματικότητα είναι δυστυχώς πέραν από εμφανείς, ενώ η ροή των γεγονότων μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κίνδυνος είναι πλέον πολύ ορατός και πολύ ουσιαστικός».

Αισθανόμαστε, συνεχίζει, «κάπως τυχεροί γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και ακόμα πιο τυχεροί γιατί έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε παραδείγματα μέσα από τη δυστυχία των άλλων συναδέλφων μας, που απλά έτυχε να εργάζονται στη MALEV αντί στις ΚΑ».

Η ΠΑΣΥΠΙ, αναφέρει, έχει εκφράσει τόσο δημόσια όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τη θέση της για την αναγκαιότητα προσφοράς πλειοψηφικού πακέτου, αλλά και τις απόψεις της για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η εξεύρεση κατάλληλου στρατηγικού επενδυτή. «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε εκεί όπου μας έχει ζητηθεί για να πετύχει το δύσκολο αυτό εγχείρημα», καταλήγει η ΠΑΣΥΠΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα