Ουκρανία: Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»

14:38 13/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για νέα αιματηρά επεισόδια στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από το θάνατο τριών ανδρών, εκ των οποίων ένα μέλος των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και δύο στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», και τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή Σλαβιάνσκ.

Όπως αναφέρει ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσεν Αβάκοφ, ένας άνδρας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έπεσε νεκρός, ενώ παραμένει «αδιευκρίνιστος ο αριθμός των

τραυματιών» στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του Σλαβιάνσκ.

«Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αυτονομιστές. Άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας που πλησίαζαν στο σημείο», υποστήριξε ανώνυμη πηγή σε ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται και πάλι όταν δεκάδες φιλορώσοι κατέλαβαν δημόσια κτίρια της περιοχής, εκ των οποίων και ένα αστυνομικό τμήμα από το οποίο απέσπασαν όπλα μοιράζοντας τα στη συνέχεια στους διαδηλωτές, η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση των αυτονομιστών, ο υπουργός Εσωτερικών σε κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, προειδοποίησε για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της ουκρανικής κυβέρνησης στην πόλη Σλαβιάνσκ.

«Μία αντιτρομοκρατική επιχείρηση ξεκίνησε στο Σλαβιάνσκ. Πραγματοποιείται υπό τις εντολές του κέντρου αντιτρομοκρατίας των Υπηρεσιών Ασφαλείας της χώρας. Οι δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας από ολόκληρη τη χώρα έχουν κινητοποιηθεί», αναφέρει το κείμενο του Αβάκοφ, ο οποίος αργότερα κατηγόρησε τους αυτονομιστές ότι χρησιμοποιούν τους πολίτες για «ανθρώπινη ασπίδα».

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως υπάρχει «πολιτική μηδενικής ανοχής σε ένοπλους τρομοκράτες» και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.

«Πείτε σε όλους τους πολίτες να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης. Μη φύγετε από τα διαμερίσματά σας και μην πάτε στα παράθυρα. Οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ κατά των ειδικών δυνάμεων χωρίς διαπραγματεύσεις», επισήμανε ο υπουργός.

Αμέσως μετά την εντολή του, οι φιλορώσοι αυτονομιστές ενίσχυσαν τα οδοφράγματα χρησιμοποιώντας ελαστικά, ξύλα και σακιά άμμου γύρω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο έχουν καταλάβει και έχουν υψώσει τη ρωσική σημαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα