Ουγγαρία: Αίτηση για νέο οικονομικό πακέτο από το ΔΝΤ

09:06 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης αιτήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες η Ουγγαρία, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι «το ΔΝΤ δέχθηκε αίτημα

από τις ουγγρικές αρχές για οικονομική βοήθεια. Οι αρχές (της χώρας) έστειλαν ένα παρόμοιο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση επιβεβαίωσε το αίτημα και η Κομισιόν. Η επιστολή από τη Βουδαπέστη επιτρέπει στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. να αρχίσουν τις συνομιλίες με τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Σε σύντομη ανακοίνωση του ΔΝΤ, που υπογράφεται από τη γενική διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, διευκρινίζεται πως η ομάδα του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αποστολή στη Βουδαπέστη και η οποία δεν έχει εξουσία να διαπραγματευτεί μια οικονομική βοήθεια προς την Ουγγαρία, θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να διεξαγάγει συνομιλίες με τη διεύθυνση του πολυμερούς οργανισμού και το εκτελεστικό συμβούλιό του.

Το 2008 η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα που έλαβε διεθνή βοήθεια, ύψους 20 δισ. ευρώ, από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα