Παναγροτικός: Να επιλέγετε ντόπια φρούτα και λαχανικά

14:22 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος αναφέρει ότι ”η προσπάθεια του Αγροτικού Κινήματος για επιβολή των δικαίων όρων για έγκαιρη πληρωμή των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών, φαίνεται να ενοχλεί τους μεσάζοντες”.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κάρυος αναφέρεται σε προσπάθειες από τους μεσάζοντες ”με διάφορες προφάσεις αλλά και ενέργειες να διασπάσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί, έναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση των αγροτών και των καταναλωτών και να χειραγωγήσουν την αγορά με αχρείαστες εισαγωγές φρούτων και λαχανικών”.

Ο κ. Κάρυος αναφέρει

ότι ”τέτοιες ενέργειες είναι η εμμονή και επιμονή των μεσαζόντων να καθυστερούν τις πληρωμές στους αγρότες και πέραν του ενός μηνός, για να εξασφαλίζουν ρευστότητα, για να προπληρώνουν τα εισαγόμενα και να τα μοσχοπουλούν ακριβότερα, εις βάρος των παραγωγών, των καταναλωτών και γενικότερα σε βάρος της οικονομίας μας, σε μια περίοδο που υπάρχει επαρκής τοπική παραγωγή και δεν χρειαζόμαστε αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας φθαρτά”.

Σημειώνει πως ”παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή μας για ολοκληρωμένη νομική ρύθμιση της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, στη βάση της οποίας θα περιορίζονται και τα νοσηρά αυτά φαινόμενα, εντούτοις το ζήτημα καθυστερεί αδικαιολόγητα”.

Μέχρι τότε όμως, ο Παναγροτικός, καλεί ”τους συμπολίτες μας όπως επιλέγουν τα κυπριακά φρούτα και λαχανικά, ως ενέργεια αλληλεγγύης προς τους αγρότες μας αλλά και για προστασία των ιδίων, φράσσοντας το δρόμο σε όσους προσπαθούν να χειραγωγούν την αγορά εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου”, καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Κάρυου.

Keywords
Τυχαία Θέματα