Παπαδόπουλος : Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου

14:01 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε αυτές τις μέρες να είχε μια και μοναδική έγνοια, πώς να πείσει ότι προχωρά άμεσα στην υιοθέτηση των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να πετύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους σε περίπτωση που θα ζητήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας βοήθεια και στήριξη, δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε δήλωση του Υπουργού

Οικονομικών πως «έχουμε ακόμη 278 ώρες» για να αποφασίσουμε αν θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη χρηματοδότηση του κράτους είπε:

«Με όλο το σεβασμό προς τον Υπουργό Οικονομικών ως ΔΗΚΟ διαφωνούμε.
Δεν έχουμε 278 ώρες για να πάρουμε μέτρα, όπως δεν είχαμε την πολυτέλεια των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων για να πάρουμε διαρθρωτικά και σωστικά μέτρα για την kυπριακή οικονομία».

Δυστυχώς, συνέχισε, φαίνεται πως ακόμη και τώρα, όταν έχουμε ήδη φτάσει στα πρόθυρα του μηχανισμού στήριξης, η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια συνεχίζει την ίδια πολιτική της αναβλητικότητας και της απραξίας των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

«Πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις ο Υπουργός Οικονομικών σε σχέση με το ποιους εννοεί ότι διαφώνησαν με τα μέτρα που ο ίδιος ετοίμασε και γιατί αυτά δεν προχωρούν», σημείωσε.

Διερωτήθηκε αν «εννοεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ή μήπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ;».

Πρέπει επίσης να δώσει εξηγήσεις ο Υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, για το τι γίνεται και με τις υπόλοιπες συστάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής και να μην περιορίζεται μόνο σε μία από τις 7 συστάσεις η οποία αφορά τον στόχο του ελλείμματος του 2,5% του ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα και επιπρόσθετα με το έλλειμμα, είπε θα πρέπει να εξηγήσει Υπουργός Οικονομικών, «πώς προτίθεται να μειώσει το δημόσιο χρέος από τα 13,5 δις ευρώ στα οποία το έχει ανεβάσει η Κυβέρνηση Χριστόφια, πώς και πότε θα αναθεωρήσει την ΑΤΑ, πώς και πότε θα διασυνδέσει το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, τί θα γίνει με την εποπτεία των συνεργατικών ιδρυμάτων, τί θα πράξει για τους 37.000 άνεργους και πώς θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Κυπριακής οικονομίας».

Ενόψει αυτών, κατέληξε, το ΔΗΚΟ επιμένει στη σύγκληση μιας εθνικής διάσκεψης για την οικονομία για να προωθηθούν άμεσα μέτρα ανάκτησης της αξιοπιστίας της Κυπριακής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα