Παπαδόπουλος : ‘Να μην πάρουν αύξηση οι δημόσιοι υπάλληλοι’

15:05 15/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφεύγει  στο δικαστήριο για να διεκδικήσει ή και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του, δήλωσε  ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας  Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι και ο κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει κάθε  δικαίωμα όταν θεωρεί οποιαδήποτε νομοθεσία πλήττει τα δικά του δικαιώματα να  προσφύγει στο δικαστήριο.

Απαντώντας σχετική ερώτηση μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής  Οικονομικών, πρόσθεσε ότι: «Είναι δικαίωμα και εμάς

όμως, να μην θέλουμε να  φορολογείται ο απλός πολίτης, είναι δικαίωμα μας εμάς να μην επιθυμούμε να  φορολογούνται οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές με επιπρόσθετους φόρους για να δίνουμε αυξήσεις». Γιατί αυτό που παραβλέπεται από κάποιους δημόσιους υπάλληλους, πρόσθεσε, είναι ότι παρά τις συνεισφορές στο συνταξιοδοτικό, την έκτακτη συνεισφορά, την αναστολή μέρους της ΑΤΑ το 2012, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν αυξήσεις το 2012, δεν θα χάσει κανένας τους ούτε ένα σεντ από το μισθό που παίρνουν σήμερα. «Εαν υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται το αντίθετο, απλά ψεύδεται».

Δήλωσε διατεθειμένος «να αναιρέσουμε και να καταργήσουμε κάθε νομοθεσία που ψηφίσαμε τους τελευταίους μήνες που αφορούν συνεισφορές, νοουμένου ότι θα δεχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση, να μην συμβάλλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε ένα ευρώ στην οικονομική εξυγίανση, φτάνει να μην πάρουν αυξήσεις».

Δέχεται η ΠΑΣΥΔΥ, διερωτήθηκε, δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσέφυγαν στο δικαστήριο για να δώσει ο ίδιος απάντηση: «φυσικά και δεν δέχονται». Επειδή επιδιώκουν και διεκδικούν αυξήσεις, όπως είπε προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμα τους αυτό, αλλά «είναι δικαίωμα μας εμάς να δυσανασχετούμε όμως, όταν πρέπει να πληρώσουμε αυτές τις αυξήσεις, τη στιγμή που την ίδια περίοδο βρέθηκαν στην ανεργία 30 χιλιάδες υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που τα τρία προηγούμενα χρόνια έχουν χρεοκοπήσει 1100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την στιγμή που μέσα σε τρία χρόνια έχουν χάσει 1,7 δις οι κυπριακές επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής ύφεσης». Δεν πρέπει μόνο ο ιδιωτικός τομέας να πληρώσει το κόστος της κρίσης, δυστυχώς πρέπει να το επωμισθούν όλοι, ανέφερε σημειώνοντας ότι στην προκείμενη περίπτωση μιλούμε για μείωση στις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε καν μείωση σε μισθούς.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των επιδομάτων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι υπάρχει κατάχρηση και το ερώτημα – όπως ανέφερε – δεν είναι ποιος τα έδωσε, αλλά ότι υπάρχει κατάχρηση του συστήματος και θα πρέπει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης. Δεν πρέπει να θεωρείται λογικό, πρόσθεσε, να δίνουμε επιδόματα «για παπούτσια, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν στους δρόμους για να κάνουν εκτιμήσεις. Υπάρχουν και παραλογισμοί, υπάρχουν και συστήματα όπου ενδεχομένως να χρειάζεται αναθεώρηση». Δεν μπορεί, συνέχισε, η Κύπρος να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου δεν εφαρμόζεται το σύστημα βάρδιας σε υπηρεσίες που λειτουργο

Keywords
Τυχαία Θέματα