Παπαδόπουλος: Δεν πρέπει να μας ανησυχεί η Τρόικα αλλά τα προβλήματα

16:12 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπήρχαν πάρα πολλά που θα μπορούσαν να είχαν γίνει προκειμένου η Κύπρος να απέφευγε την ένταξη στο μηχανισμό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, διαμηνύοντας ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί η άφιξη της Τρόικα,

αλλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ είναι διατεθειμένο να στηρίξει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να πείσει την Τρόικα για την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει εισηγήσεις που θα κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη της κυπριακής οικονομίας.

Αυτό, ανέφερε, μπορεί να γίνει μόνο αν προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα βασικά μας προβλήματα στη ρίζα τους και αν σταματήσουμε τις «εύκολες και πρόχειρες, λαϊκίστικες προσεγγίσεις που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Κληθείς να σχολιάσει την ανησυχία που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες λόγω της άφιξης της Τρόικα στην Κύπρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δυστυχώς υπήρχαν πάρα πολλά που μπορούσαν να είχαν γίνει για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο».

«Κάποιοι από μας ανησυχούσαμε εδώ και τέσσερα χρόνια και προσπαθούσαμε να προειδοποιήσουμε ότι θα έρθει αυτή η στιγμή» είπε, για να προσθέσει ότι «κάποιοι επέλεγαν να μην μας ακούσουν αλλά αντίθετα να μας κατηγορούν ότι είμαστε καταστροφολόγοι κι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομία πάει καλά και ότι δεν θα μας αγγίξει η οικονομική κρίση».

Κάποιοι, συνέχισε, «που εδώ και δεκαετίες μας έλεγαν ότι διαφωνούν ιδεολογικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσκάλεσαν το ΔΝΤ να έρθει στην Κύπρο και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα που μπορούσαμε από μόνοι μας να είχαμε διορθώσει με πολύ πιο ανώδυνα μέτρα, πολύ πιο έγκαιρα, αλλά για άλλους λόγους κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν αυτές τις λύσει και αυτές τις επιλογές».

«Τώρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχούμε επειδή ήρθε η Τρόικα, πρέπει να ανησυχούμε επειδή υπάρχουν προβλήματα» είπε, τα οποία «κάποιοι επέλεγαν να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, επέλεγαν τα εύηχα συνθήματα και τα ωραία λογάκια και σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα».

Όπως ανέφερε, έχει ήδη καθοριστεί η συνάντηση της Τρόικα με την Επιτροπή Οικονομικών την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα