Παπανδρέου: ”Δεν θα είμαι υποψήφιος”

22:06 4/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στην, υπό την προεδρία του, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος ανακοίνωσε στα μέλη του οργάνου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος στις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με την εισήγησή του, μετά τις εθνικές εκλογές.

Η πρόταση του κ. Παπανδρέου

για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή και την ανάδειξη Εθνικού Συμβουλίου, γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Ειδικότερα η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από τη βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στη συνέχεια, μετά τις αποφάσεις που θα λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο, να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να συγκληθεί Συνέδριο εκλογικού προγράμματος ή Συνδιάσκεψη.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε ο κ. Παπανδρέου με τη δήλωσή του ότι τον πολέμησαν διαπλεκόμενα συμφέροντα, κατονομάζοντας μάλιστα τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πολεμήθηκε από τον εκδότη, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την άρνηση τράπεζας να του χορηγήσει δάνειο.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΔΟΛ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η Εθνική Τράπεζα δεν ενέκρινε επισήμως το δάνειο, αλλά ανεπισημως η Εθνική είπε ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Κάνει λόγο για φασίζουσα νοοτροπία των κυβερνώντων με παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες τους και σημειώνει πως είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη.

Ο κ. Ψυχάρης ζητάει να δηλώσει ο κ. Παπανδρέου υπό ποιές συνθήκες συναντήθηκαν την τελευταία φορά στο Μαξίμου, γιατί τού ζήτησε να τον επισκεφθεί απο την πίσω πόρτα τού κτιρίου και ποιός ζήτησε κάτι απο τον άλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα