Παπαρήγα : ‘Οι κουκουλοφόροι ήταν προβοκάτσια’

09:46 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY


Από το βήμα της Βουλής η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε προβοκάτσια, σημειώνοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων, ο βασικός πυρήνας, είναι δικοί σας μηχανισμοί. Καθαρά πράγματα», σημειώνοντας ότι «κυριολεκτικά βούλιαξε η Αθήνα, παρά τον κακό καιρό, παρά τις καταιγίδες και παρά το ότι έβρεχε τις περισσότερες ώρες. Και έρχεται ο κ. Βενιζέλος,

ή δεν θυμάμαι ποιος δικαιολόγησε αυτή την φοβερή χρήση δακρυγόνων, κρότου-λάμψης, γιατί λέει υπήρχαν 50 κουκουλοφόροι. Και ακριβώς αυτό είναι το σχέδιό σας, να γίνει υγειονομική ζώνη το Σύνταγμα».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του κατήγγειλε «το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν» αναφέρει.

«Να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών», απαίτησε από την κυβέρνηση στην ομιλία του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του τόνισε ότι «πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες ειρηνικά βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα στην Αθήνα και πολλές χιλιάδες στις άλλες πόλεις. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές ενώ άφηναν ανενόχλητες δυνάμεις παρακρατικές να καίνε την Αθήνα».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «αυτή είναι η εικόνα που θέλουν να μεταφέρουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Όχι η εικόνα ενός λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του αλλά η εικόνα του παρακράτους και της καταστροφής».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τα επεισόδια κατήγγειλε για αναποτελεσματικότητα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , λέγοντας ότι «δεν μπόρεσε να προστατεύσει από τον εμπρησμό την Αθήνα, γεγονότα αναμενόμενα και γνωστά εδώ και πολλές μέρες. Στον αναμενόμενο ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός πρέπει να ξεκινήσει από αυτό το ευαίσθητο υπουργείο. Οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε, τουλάχιστον ας τους εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Σε ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Αριστερά χαιρέτισε τις «μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών που διαδήλωσαν κατά των μέτρων και του μνημονίου που καθηλώνουν τη χώρα και διαλύουν την κοινωνία» καταδικάζοντας ταυτόχρονα «τα επεισόδια, τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς, τη βία, που θέλησαν να επιβάλλουν ομάδες κουκουλοφόρων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωση του είπε ότι «τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, πλήττουν την ίδια την Ελλάδα, πληγώνουν όλους του Έλληνες. Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο, που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Ζ

Keywords
Τυχαία Θέματα