Παράδεισος για το Kitesurfing η δυτική παραλιακή περιοχή της Λάρνακας

17:16 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δυτική παραλιακή περιοχή της Λάρνακας έχει επιβεβαιωθεί ως η ιδανικότερη περιοχή διεξαγωγής του αθλήματος του Kitesurfing (αετοσανίδα), σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σύμφωνα με έρευνες για τις συνθήκες σε σχέση με τον άνεμο, έχουν κατατάξει την παραλιακή περιοχή ανάμεσα στο Μαζωτό και το Κίτι, γνωστή και ως Σοφτάδες, ως το καλύτερο σημείο για το εν λόγω

άθλημα στην Κύπρο και ένα από τα λίγα ιδανικά σημεία σε ολόκληρη τη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με την έρευνα, «η επαρχία της Λάρνακας έχει σταθερούς ανέμους καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου οι οποίοι φτάνουν σε κορύφωση μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, κάτι που καθιστά την επαρχία ιδανική για Kitesurfing αφού το εν λόγω σπορ βασίζεται στη θάλασσα και στον άνεμο».

Μέχρι στιγμής λειτουργούν δύο Λέσχες Kitesurfing στη Λάρνακα, μια στο Μαζωτό και μια στο Κίτι. Η λέσχη Kahuna Surfhouse στο Μαζωτό είναι το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο κέντρο στο νησί και ιδρύθηκε από το Σύλλογο Αετοσανίδας Λάρνακας.

Η λέσχη παρέχει σεμινάρια σε όλα τα επίπεδα, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους τα οποία παραχωρούνται από εκπαιδευτές του διεθνούς οργανισμού αετοσανίδας.

Η σχολή Kitemed Kitesurfing διευθύνει την ειδική παραλία Kitesurfing με την ονομασία “The Spot” στους Σοφτάδες όπου επίσης δίνονται μαθήματα για το άθλημα.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας «προωθεί το άθλημα της αετοσανίδας το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα στους νέους με στόχο την προσέλκυση ξένων τουριστών».

-

Keywords
Τυχαία Θέματα