Παραίτηση Βέργα, με ‘πυρά’ κατά Καρογιάν, από Γραμματεία ΔΗΚΟ

18:47 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από πολλές σκέψεις και πολύ προβληματισμό το μέλος της Επταμελούς Γραμματείας του ΔΗΚΟ Σάββας Βέργας υπέβαλε την παραίτηση του από την Γραμματεία του Κόμματος του.

Όπως ο ίδιος ο κ Βέργας επεξηγεί στην επιστολή με την οποία υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν, και ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση του, είπε πως οι λόγοι , είναι οι εξής: Μετά τις Προεδρικές Εκλογές

είπε ο κ Βέργας η Γραμματεία ως ανώτατο όργανο του Κόμματος, ούτε συγκαλείται, ούτε ενεργεί στα πλαίσια και τη σοβαρότητα του ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει.

Επίσης είπε, πως ο ίδιος ως μέλος της Γραμματείας, δεν τυγχάνει ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα του κόμματος όπως γινόταν παλιά , ούτε γύρω από τις αποφάσεις που λαμβάνονται , αλλά ούτε και καλείται σε συνεδρίες του οργάνου.

Μέσω της επιστολής του ο κ Βέργας επέκρινε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος για αναποφασιστικότητα και αδιαφορία για τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΔΗΚΟ Πάφου , τα οποία , – όπως είπε- κατήγγειλε εδώ και αρκετό καιρό και τα οποία είχαν αρνητική επίδραση στη λειτουργία των επαρχιακών οργάνων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είπε ο Βέργας ήταν η συρρίκνωση του κόμματος αλλά και η δημιουργία αρνητικής προοπτικής για τη συνέχεια.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο κ Βέργας «συνεπεία όλων αυτών» είναι η αποδυνάμωση και συρρίκνωση του ΔΗΚΟ σε κεντρικό επίπεδο, με ευθύνη δικής σας , -ανέφερε απευθυνόμενος στον κ Καρογιάν-, εξαιτίας της ακατανόητης επιμονής του Καρογιάν, και με παρωχημένη νοοτροπία στα ίδια πρόσωπα.

Ο κ Βέργας ανέφερε ακόμη πως οι δυσλειτουργίες που καταγγέλλει εντός ΔΗΚΟ έχουν αρνητικό αντίκτυπο και υπό την ιδιότητα του ιδίου ως Δημάρχου Πάφου.

Μέσω της επιστολής του, ο κ Βέργας, εξέφρασε επίσης την διαφωνία του για το ενδεχόμενο διαγραφών στο ΔΗΚΟ αυτή τη στιγμή , σημειώνοντας ότι οι διαγραφές θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα , όταν οι αντικομματικές συμπεριφορές , κατά την έκφραση του, καταγγελλόταν συνεχώς και από τον ίδιο.

Ο κ Βέργας διευκρίνισε ωστόσο ότι η παραίτηση του αφορά στην Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ενώ εξέφρασε την βούληση του να συνεχίσει , ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα