Παραλύει σήμερα η Ελλάδα

08:34 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά του μνημονίου.

Σήμερα αλλά και αύριο απεργούν πανελλαδικά οι δικηγόροι, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και τη συμμετοχή

της ΓΣΕΒΕΕ στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Ρολά κατέβασαν και τα περίπτερα μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από τα καθήκοντά της απέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα όλα τα πλοία να μένουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00. Στάση εργασίας πραγματοποιούν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία θα σταματήσουν να εκπέμπουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) θα κινηθούν μετά τις 9.00 το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ θα ακινητοποιηθούν πλήρως οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο προαστιακός, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Λόγω της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και έτσι οι συρμοί του μετρό δεν θα φτάνουν στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, το επιβατικό κοινό θα μείνει και χωρίς ταξί, από τις 8.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, συμμετέχοντας στην απεργία. Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα