Παραμένει η ανησυχία για τη Χρυσή Αυγή

19:02 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει μέτρα εναντίον οποιουδήποτε δεν σέβεται το κοινοτικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν το αυστηρό μήνυμα του Ζοζέ Μπαρόζο προς τη Χρυσή Αυγή και τις ακραίες θέσεις που εκφράζει.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις απόψεις του σχετικά με το υψηλό ποσοστό και την είσοδο της Χρυσή Αυγής στη Βουλή, ο Μπαρόζο απάντησε αρχικά ότι «θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά

ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα».

Αλλά, «όσον αφορά το κοινοτικό δίκαιο, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους – και το εννοώ – τους μηχανισμούς που διαθέτουμε για να δράσουμε εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε. «Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση», διαβεβαίωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας «όλοι θα πρέπει να βασίζονται στην Επιτροπή για την ιδιαίτερη επαγρύπνησή της».

Την ίδια ώρα, αμείωτες σε αριθμό και ανησυχία για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι οι ανταποκρίσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Οι εκλεγμένοι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θα λαμβάνουν το μισθό ενός αντισυνταγματάρχη και θα δίνουν τη υπόλοιπη βουλευτική αποζημίωση στο κομματικό ταμείο, ξεχωρίζουν στην πλειονότητά τους λόγω όψης ή παραστήματος, αλλά και λόγω ιδιότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής Β’ Αθήνας Γιώργος Γερμενής, μέλος του black metal συγκροτήματος «Naer Mataron» (το όνομα, σύμφωνα με τα μέλη του, αποτελεί την ονομασία του «Άδη» στη μυθολογία των Σουμερίων), το οποίο κατά πολλούς υμνεί τον σατανισμό. Όπως εξάλλου, δηλώνει σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Γερμενής, ο οποίος παίζει μπάσο στο συγκεκριμένο συγκρότημα με το ψευδώνυμο «Καιάδας», το όνομα του συγκροτήματος φανερώνει πως «πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τον Γιώργο Γερμενή – ή Καιάδα – οι περισσότεροι τον έμαθαν το βράδυ της Κυριακής από το περίφημο «εγέρθητι» προς τους δημοσιογράφους, το οποίο προκάλεσε, εκτός των άλλων σχολίων, και την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα