Παραμένουμε πιστοί στις δίκαιες αξιώσεις μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες τόνισε ο ΥΠΑΜ

10:07 23/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα επιτρέψουμε οι οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται ο τόπος μας σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς γεωστρατηγικές ζυμώσεις στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου να σταθούν αιτία αποπροσανατολισμού από τις δίκαιες αξιώσεις μας.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα Μιχαλάκη Μιχαήλ στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, στο Συνοικισμό Βορόκλινης, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «θα διαψευστούν όσοι ελπίζουν σε εκπτώσεις στην ενάσκηση των κυριαρχικών

μας δικαιωμάτων αλλά και όσοι ήθελαν τον περήφανο Κυπριακό Ελληνισμό, να ξεπουλά τον ενεργειακό του πλούτο, ως αντάλλαγμα αυτονόητων υποχωρήσεων από πλευράς Τουρκίας».

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, η κυριαρχία δεν ξεπουλιέται σε διαπραγματευτικές τράπεζες. Οι όποιες προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, πρέπει να βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, με σεβασμό στην οντότητα και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο Υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι «το Κυπριακό, ήταν είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα μας και δεσμευόμαστε για επανέναρξη συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, μέσα από κατάλληλη προετοιμασία σε χρόνο που θα συμφωνηθεί και θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του διαλόγου, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης η οποία δεν θα παραγνωρίζει τις διεκδικήσεις και ανησυχίες του λαού μας».

Μια λύση, που όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας «θα οδηγήσει σε πλήρη απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα και τα ειδεχθή εγκλήματα του εποικισμού. Λύση που να αποκαθιστά πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών μας, χωρίς εκβιασμούς και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».

Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται υπομονή, πίστη και θάρρος, σύμπνοια και σκληρή προσπάθεια ηγεσίας και λαού ώστε ενωμένοι να επιτύχουμε».

Για τον Μιχάλη Μιχαήλ, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «δεν ήταν ένας τυχαίος τραυματίας πολέμου, ήταν ένας πατριώτης, εθνικά ώριμος, για να αντιλαμβάνεται ότι το χρέος των ανθρώπων, δεν τελειώνει αν δεν ολοκληρωθεί ο σκοπός του αγώνα για τον οποίο οι σάρκες γίνονται παρανάλωμα και οι ψυχές ευωδιάζουν και πως οι δυσκολίες, απλά δοκιμάζουν και σφυρηλατούν τη θέληση».

Όπως είπε ο κ. Φωτίου, «το πύρωμα κάνει το μέταλλο ισχυρότερο και ο Μιχάλης, δέχτηκε την πρώτη του δοκιμασία όταν τα εχθρικά πυρά λάβωσαν το σώμα του, όχι όμως τη ψυχή του».

Πρόσθεσε ότι «κάθε του κύτταρο αποτύπωνε τα εθνικά ιδεώδη, γι’ αυτό και η απώλεια εγκεφαλικής ουσίας κατά τον τραυματισμό του, δε στάθηκε ικανή αιτία αλλοίωσης των ισχυρών συναισθημάτων της φιλοπατρίας του».

«Τότε, είχε ήδη πεισθεί πώς η Κύπρος μας και το εγώ του, ήταν ένα, ‘ότι ήταν έννοιες που δένονται η μια με την άλλη και πως υπηρετώντας την Πατρίδα, πλουτίζεις σε βάθος το εγώ σου, δίνεις ομορφιά στη ζωή σου και γιομίζεις αγάπη για τον άνθρωπο’», είπε ο Υπουργός Άμυνας.

«Διαβεβαιώνουμε ότι, ουδέποτε θα λησμονήσουμε το χρέος μας έναντι ανθρώπων όπως ο Μιχάλης. Θα επαγρυπνούμε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση. Αυτό είναι υπόσχεση προς όλους, όσοι θυσίασαν τη ζωή τους για το δίκαιο, για την Πατρίδα. Το χρωστούμε στις επερχόμενες γενιές», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα