Παραβίαση συμφωνίας που είχαν συνυπογράψει ΥΠΟΙΚ και ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ

17:05 6/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Εκ νέου έκκληση προς τις συντεχνίες να μην προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Αυτό δήλωσε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου μετά από συνάντηση που είχε η ηγεσία της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι στη συνάντηση, η οποία έγινε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας «έκαμε εκ νέου έκκληση προς τις συντεχνίες για να αποφευχθούν οποιαδήποτε δυναμικά μέτρα».

Σημείωσε

ότι η ΠΑΣΥΔΥ έλαβε «κάποιες καταρχήν αποφάσεις» επειδή, όπως εξήγησε, λήφθηκαν μέτρα για την οικονομία χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος με τις συντεχνίες.

Ο κ. Χατζηπέτρου έκαμε, επίσης, λόγο για παραβίαση της συμφωνίας, την οποία, όπως είπε, είχε συνυπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

«Ακούσαμε όλοι τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που ευθέως παραδεχόταν ότι ήταν παράτυπο να μην υπάρξει κοινωνικός διάλογος για τα νέα μέτρα, τη στιγμή που μέχρι τώρα οι συντεχνίες έχουν αποδεχτεί σημαντικές επιβαρύνσεις και που πάντοτε συνεργάζονται για την εξεύρεση συναινετικών ρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «δεν αγνοούμε την κρισιμότητα των καιρών», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «το μεγάλο παράπονο των συντεχνιών -που βασικά βαραίνει την Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν στη λήψη των μέτρων για την οικονομία – είναι ότι δεν υπήρξε διάλογος και δεν ζητήθηκε η δική μας η άποψη».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε τα ίδια ποσά τα οποία έχουν αποκοπεί με δικαιότερο τρόπο. Και όταν λέω δικαιότερο τρόπο μένω αυτή τη φορά μόνο στη δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια. Δεν αναφέρομαι ούτε στον πλούτο, ούτε στους φοροφυγάδες», είπε.

«Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη», πρόσθεσε, ότι «είναι άλλων η δουλεία να πιάσουν και τους φοροφυγάδες και να εισπράξουν και από το συσσωρευμένο πλούτο».

Σημείωσε ότι «εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την έκκληση του Προέδρου», η οποία, όπως είπε, θα συζητηθεί στη συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου «και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Κληθείς να σχολιάσει τη σύσκεψη που προηγήθηκε μαζί με τις άλλες δύο συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, στα γραφεία της ΣΕΚ, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι «έγινε μια συνεννόηση και με τις άλλες συντεχνίες».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι λόγω της έκτακτης συνάντησης της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00, άρχισε τελικά λίγο μετά τις 14:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα