ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Κυβέρνηση και ΜΜΕ (ξαφνικά!) εναντίον του ΡΙΚ

17:58 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα μπαράζ δηλώσεων εναντίον του ΡΙΚ. Όλα ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για αφαίρεση των διαφημίσεων από το κρατικό ίδρυμα, ένεκα της κρατικής χορηγίας που λαμβάνει (Αβέρωφ: Τέρμα Στις Διαφημίσεις Στο ΡΙΚ – 20/5/2013).

Την τελευταία εβδομάδα, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, συζητείται συζήτηση η πρόταση νόμου του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για κατάργηση των

διαφημιστικών εσόδων στο ΡΙΚ (Συνέχεια Στη Συζήτηση Της Πρότασης ΔΗΣΥ Για Το ΡΙΚ – 10/10/2013). Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα έσοδα του ΡΙΚ από διαφημίσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ανέρχονται μέχρι στιγμής στα €2 εκ., ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ανεμένεται να ανέλθουν σε άλλα €3 εκ. Τα διαφημιστικά έσοδα το 2012 ανήλθαν στα €4 εκ.

Με σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επανέρχεται στο θέμα αναφέροντας τα εξής: «Πρέπει να μάθει και το ΡΙΚ να αλλάξει νοοτροπία και πρέπει όλοι να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές. Η περίοδος που χρεώναμε τα παιδιά μας για να κάνουμε τα μεγάλα πάρτυς όλοι είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, να μάθουμε όλοι να ζούμε με λιγότερα» είπε και σημείωσε πως «δεν μπορούμε να χρεώνουμε συνεχώς τα παιδιά μας για να ζούμε εμείς πλουσιοπάροχα. Να μάθουμε όλοι να αναπροσαρμόσουμε τους προϋπολογισμούς μας, με βάση πολύ χαμηλότερα έσοδα».

Στο χορό των δηλώσεων, έρχεται και η τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου: “Θα πρέπει να γίνει άμεσα εξοικονόμηση των 5μιση εκατομμυρίων» (ΥΠΕΣ: Πρέπει Άμεσα Να Γίνει Εξοικονόμηση 5,5 Εκ. Ευρώ Από Το ΡΙΚ – 12/10/2013). (Δηλαδή, περίπου όσα τα έσοδα από τις διαφημίσεις !!!).

Μετά από όλα αυτά, δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα. Ποιά μεγάλα υπερχρεωμένα ΜΜΕ θέλουν να εξυπηρετήσουν οι κυβερνώντες; Σε ποιούς θα διοχετευτούν τα έσοδα από τη διαφημιστική πίτα που θα απωλέσει το ΡΙΚ; Γιατί έδωσαν περίοδο χάριτος στην Velister για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά 5 χρόνια των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας; Γιατί ο κ. Χάσικος κάνει αυτές τις δηλώσεις τη στιγμή που δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ;

Και συνεχίζουμε…

Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιλέγει να δίνει συνεντεύξεις σε ιδιωτικά ΜΜΕ αντί στο κρατικό κανάλι; Το ενορχηστρωμένο παιχνίδι για εξυπήρετηση ιδιωτικών συμφερόντων είναι αυτό που καθοδηγεί τις αποφάσεις των κυβερνώντων και όχι το δήθεν δημόσιο συμφέρον ή το συμφέρον του ήδη ταλαιπωρημένου φορολογούμενου πολίτη.

Ας μην μας κοροϊδεύουν άλλο. Ο κόσμος έχει και κριτική και μυαλό για να καταλάβει τα παιχνίδια που παίζονται στην σκακιέρα του συμφέροντος.

To onlycy.com αποτελεί ιδιωτικό ΜΜΕ αλλά παρόλα αυτά αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει το δρόμο της σιωπής και της ανοχής!!! ΔΕΝ επιθυμούμε το ΡΙΚ να ακολουθήσει τα χνάρια της ΕΡΤ… Αν πρέπει να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, αυτές να γίνουν με γνώμονα πρώτα το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη και ΟΧΙ για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών υπερχρεωμένων ΜΜΕ, τα οποία την περίοδο του μεγάλου πάρτυ, για το οποίο κάνει λόγο ο κ. Χάσικος, τα έπαιρναν χοντρά από τις τράπεζες για να κάνουν τις πάπιες…

Τα σχόλιά σας είναι καλοδεχούμενα…

Keywords
Τυχαία Θέματα