Παρέμβαση Τριανταφυλλίδη για το κλείσιμο του λιμανιού της Λαμπεντούζα

17:52 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο θάλασσα στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη, κυρίως μέσω Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Την αναζήτηση ασφαλούς γης δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το κλείσιμο του λιμανιού της νήσου

Λαμπεντούζα στη Νότια Ιταλία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπό ασαφείς και αμφίβολες συνθήκες, όπως διαπίστωσε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο Νοέμβρη», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης .

Απηύθυνε έκκληση προς την Ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεσο άνοιγμα του λιμανιού και την μετατροπή του σε διακομιστικό σταθμό και εξειδικευμένο κέντρο υποδοχής, τονίζοντας πως κλείνοντας τη σημαντικότερη δίοδο στην Ευρώπη τίθενται σε κίνδυνο πολλές ζωές καθημερινά.

Ζήτησε επίσης να δοθούν επιτέλους στοιχεία και πληροφορίες ”σχετικά με τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λαμπεντούζα καθώς και των κρατούμενων σε κλειστά κέντρα κράτησης” και ”τη φημολογούμενη νέα συμφωνία επαναπροώθησης μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης”

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η Ιταλία έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ ύψους 20 εκατομμύριων για το 2011 ”το βρίσκω συγκλονιστικό τέτοιου είδους στοιχεία να μην μας αποκαλύπτονται, χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση και τις κατάλληλες ενέργειες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα