Παρουσιάστηκε στο ΔΣ της Λαϊκής το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας

18:36 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρουσιάστηκε επίσημα την Τρίτη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Λαϊκής Τράπεζας το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, που ετοίμασε ο ελεγκτικός οίκος KPMG.

Η παρουσίαση και η συζήτηση του σχεδίου έγινε κατά τη διάρκεια πεντάωρης συνεδρίας του

ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία άρχισε στις 12.00 και ολοκληρώθηκε στις 17.00.

Μετά τη συνεδρία δεν έγιναν δηλώσεις.

Η ετοιμασία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας περιλαμβανόταν στο διάταγμα που εξέδωσε τον περασμένο Μάιο ο Υπουργός Οικονομικών περί αναδοχής των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Λαϊκής.

Οπως αναφέρεται στο διάταγμα, η Κεντρική Τράπεζα μετά από διαβούλευση με το ΥΠΟΙΚ και την τράπεζα θα αξιολογήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αφού το κρίνει ως το ενδεδειγμένο και υλοποιήσιμο θα το προωθήσει στο Υπουργείο.

Το ΥΠΟΙΚ εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ του διατάγματος θα υποβάλει το σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Το διάταγμα σκιαγραφεί εν μέρει και τους όρους του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι οποίοι είναι μείωση εξόδων προσωπικού της τράπεζας κατά τουλάχιστον 10% το 2012 και κατά πρόσθετο 8% το 2013, μείωση αποδοχών και ωφελημάτων του προσωπικού στην Κύπρο κατά μέσον όρο τουλάχιστον 12,5% σε ετήσια βάση και με κλιμακωτή εφαρμογή κατόπιν διαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και μείωση των εναπομενουσών λειτουργικών δαπανών κατά τουλάχιστον 7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα