ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Εκκλήσεις για αποκατάσταση της τουριστικής προοπτικής

13:22 29/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ανησυχία που προκαλεί η αποκοπή των κονδυλίων για τον τουρισμό και οι χρόνιοι φραγμοί ανάπτυξης ελέω «κλειστών αιθέρων» και της «μη θεώρησης διαβατηρίων» σε αγορές με τεράστιες δυνατότητες, ήταν το κύριο συμπεράσματα του Συνεδρίου Τουρισμού και Αειφορίας του ΠΑΣΥΔΙΞΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

«Η επιτυχημένη σαιζόν έδειξε πως ο τουρισμός ήταν ο μόνος τομέας της οικονομίας με θετικά αποτελέσματα και με απτές ενδείξεις ανάπτυξης. Η ανοδική πορεία κινδυνεύει να φρεναριστεί από την τυφλή αποκοπή των προϋπολογισμών ανάπτυξης και επιχορήγησης καινοτόμων

προγραμμάτων του τουρισμού, αφαιρώντας από την οικονομία μιαν πολύτιμη επιλογή με άμεσα αποτελέσματα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΔΙΞΕ.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ προσθέτει ότι οι μειώσεις κονδυλίων επηρεάζουν καταλυτικά τα αναπτυξιακά μέρη του τουρισμού, όπως τα ειδικά ενδιαφέροντα, τον αθλητικό τουρισμό, τις όλων των μορφών εκδηλώσεις, τα συνέδρια και άλλες μορφές ειδικού τουρισμού, τομείς όπου οικοδομείτο η διαφοροποίηση της Κύπρου.

«Η αφαίρεση της προοπτικής των τομέων αυτών μας αφήνει στις ορέξεις του μαζικού θερινού τουρισμού, πνίγοντας την όποια προοπτική διαφοροποίησης και στην επιμήκυνση της περιόδου απασχόλησης», αναφέρεται.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή όπως επανεξετάσουν τη στάση και τις αποφάσεις τους για αποφυγή των αρνητικών επακόλουθων της, αναφέροντας ότι ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να παραμείνει σε ανοδική πορεία για το καλό της οικονομίας και της απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα