ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ συναντήθηκαν στο οίκημα της ΠΕΟ

18:05 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δυσφορία για το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν συμμετείχε στο διάλογο που οδήγησε στα προσφάτως εξαγγελθέντα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, εκφράζουν οι συντεχνίες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προσθέτοντας ότι δεν δίδεται αρκετός χρόνος στα συνδικάτα προκειμένου να ενημερώσουν τα συλλογικά τους όργανα και να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος.

Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ συναντήθηκαν την Πέμπτη στο οίκημα της ΠΕΟ,

προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ενόψει και της συνάντησής τους, νωρίς την Παρασκευή το πρωί με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, αλλά και της σύσκεψης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάμπης Κυρίτσης: Αύριο δεν θα γίνει διαπραγμάτευση
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, είπε ότι η συνάντηση έγινε ”σε μια προσπάθεια ενόψει και της αυριανής συνάντησης των κομμάτων να διαμορφώσουμε μια κοινή στάση και προσέγγιση των τριών μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν τα μέτρα για την οικονομία”.

”Καταλαβαίνετε ότι είμαστε κάτω από μεγάλη πίεση με τις εξελίξεις όπως τρέχουν γιατί δεν έχει δοθεί ο αναγκαίος χρόνος και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις έτσι ώστε αυτός ο διάλογος να είναι όπως πρέπει για να είναι παραγωγικός και δημιουργικός”, πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είχε την ευκαιρία να διαβουλευτεί με τα συλλογικά του όργανα, ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε πως ”το συνδικαλιστικό κίνημα όπως γνωρίζετε είναι σοβαρό και υπεύθυνό όταν αντιμετωπίζει τις εξελίξεις και αυτή τη φορά αυτό κάνουμε”.

Σε ερώτηση αν οι συντεχνίες έχουν καταλήξει σε κοινή γραμμή, ο κ. Κυρίτσης περιορίστηκε να αναφέρει ότι ”έχουμε ανταλλάξει σκέψεις, απόψεις. Θα συζητήσουμε αυτές τις σκέψεις και αυτές τις απόψεις και στα συλλογικά μας όργανα. Θα ακούσουμε και τον Υπουργό αύριο το πρωί, θα δούμε και πώς εξελίσσονται τα θέματα με τα κόμματα και με τη σύσκεψη αύριο και θα επανέλθουμε”.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κοινή γραμμή ή κάποιες αντιπροτάσεις ενόψει της συνάντησης με τον ΥΠΟΙΚ, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι αύριο δεν θα γίνει διαπραγμάτευση. ”Νομίζω αυτό είναι φανερό. Θα είναι μια συνάντηση ουσιαστικά στην καλύτερη περίπτωση ενημέρωσης ή διευκρίνισης, αλλά η πίεση χρόνου είναι τόσο μεγάλη που αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα γίνει διαπραγμάτευση στην πραγματικότητα”, είπε.

Σε παρατήρηση ότι οι συντεχνίες είναι απογοητευμένες, ο κ. Κυρίτσης επανέλαβε ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν τους ικανοποιεί.

”Δεν είναι ο διάλογος που γίνεται αυτή τη στιγμή εκείνος ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μια σωστή, μελετημένη ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. Είναι διάλογος κάτω από μεγάλη πίεση και αυτό το πράγμα το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν στην συνάντηση οι συντεχνίες θα θέσουν κάποια εναλλακτική πρόταση στον ΥΠΟΙΚ για πρόσθετη συνεισφορά έναντι του παγώματος των προσαυξήσεων, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι μπορεί να λεχθ

Keywords
Τυχαία Θέματα