Πειραματικό φάρμακο οδηγεί σε σημαντική μείωση της χοληστερόλης

00:21 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής κλινικής δοκιμής, που παρουσιάστηκαν στο 61ο ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, η ενέσιμη χορήγηση, σε μηνιαία βάση, ενός νέου πειραματικού σκευάσματος μειώνει κατά 66% τη χοληστερόλη σε ασθενείς που, ήδη, λαμβάνουν στατίνες για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας,

Η κλινική μελέτη της εταιρίας βιοτεχνολογίας Amgen πραγματοποιήθηκε σε 51 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε μια ένεση AMG 145, ανά τέσσερις εβδομάδες. Παράλληλα, οι ασθενείς λάμβαναν υψηλές δόσεις στατινών.

Στους ασθενείς στους οποίους χορηγείτο, ανά δεκαπενθήμερο,

η ένεση σε συνδυασμό με τη λήψη μικρών ή μέτριων δόσεων στατινών, η LDL («κακή») χοληστερόλη μειώθηκε κατά 75% έξι εβδομάδες μετά.

Το AMG 145 είναι ένα ανθρώπινο αντίσωμα που αδρανοποιεί την πρωτεΐνη PCSK9, η οποία μειώνει την ικανότητα του ήπατος να αφαιρεί την LDL χοληστερόλη από το αίμα.

Αν και οι στατίνες είναι δραστικές, μεγάλος αριθμός ασθενών δύσκολα επιτυγχάνει την επιθυμητή μείωση της LDL χοληστερόλης, ενώ άλλοι ασθενείς δεν μπορούν να ανεχτούν το φάρμακο.

«Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, η Amgen άρχισε κλινική δοκιμή δεύτερης φάσης

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα