Πενηνταμία υποτροφίες σε φοιτητές από το Δήμο Λαπήθου

10:11 29/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Υποτροφίες – χορηγίες σε 51 πρωτοετείς φοιτητές που έχουν καταγωγή τη Λάπηθο παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Λαπήθου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λαπήθου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι υποτροφίες παραχωρήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Σόλων Τριανταφυλλίδης» των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Κύπρου, στην Αγία Παρασκευή, στη Λευκωσία.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος

Λαπήθου Άθως Ελευθερίου, απευθυνόμενος προς τους φοιτητές ανέφερε πως ”θέλουμε για ακόμη μια φορά με αυτή την ευκαιρία, να διαβεβαιώσουμε όλους σας, πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πρώτα και κύρια για την επανένωση της πατρίδας μας και την επιστροφή μας στην αγαπημένη μας κωμόπολη, σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εποίκους και με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων”.

Μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σημείωσε, θα συνεχίσουμε την προσφορά και δραστηριότητα μας στηριζόμενοι και στη δική σας συμβολή και βοήθεια, για τη διατήρηση άσβεστης της μνήμης της κατεχόμενης κωμόπολης μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

”Εσείς η νέα γενιά, αποτελείτε τη φυσιολογική συνέχεια του δικού μας έργου. Εσείς θα αναλάβετε σύντομα το μέλλον αυτού του τόπου και αυτού του λαού, που η ιστορία το θέλει να αγωνίζεται ακατάπαυστα σε άνισους αγώνες για την ελευθερία και τη δικαίωση του. Η μόρφωση σας, θα αποτελέσει για σας ένα επιπλέον πολύτιμο εφόδιο, το οποίο συνδυασμένο με τις αρχές και τις ηθικές αξίες που διδαχθήκατε από το σχολείο, την κοινωνία και τις οικογένειες σας, θα σας καταστήσει ικανούς να πάρετε τη σκυτάλη από τους γονείς σας, για να γράψετε τη δική σας ιστορία”, συμπλήρωσε.

Στο χαιρετισμό της η Ανώτερη Λειτουργός Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Αθανασία Νικολαΐδου, ανέφερε ότι ”η εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η πολιτεία, σας εμπιστεύεται και σας επιβραβεύει, με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να εργάζεστε και να αγωνίζεστε, ώστε να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Αστρινίδειο Ωδείο Κύπρου και δεξίωση. Συμμετείχαν οι Προκόπης Προκοπίου κιθάρα, Νάσια Γεωργίου και Αγγελική Γεωργίου στο τραγούδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα