Πέντε χρόνια φυλάκιση στον ιερέα για τα ναρκωτικά

07:12 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων στον 38χρονο τελούντα εν αργία ιερέα Παναγιώτη Τριανταφύλλου από την Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη στις 4 περασμένου Απριλίου όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού στις αποσκευές του βρέθηκαν τρία κιλά κάνναβης.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο

συνυπολόγισε υπέρ του κατηγορούμενου το γεγονός ότι στην υπόθεση είχε το ρόλο του απλού μεταφορέα και όχι του διοργανωτή της επιχείρησης, το λευκό ποινικό του μητρώο, τα πολλαπλά προσωπικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τα οποία τον οδήγησαν στην εμπορία ναρκωτικών και στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και για τα οποία παρακολουθείται από ψυχίατρο.

Στο Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε ακόμα ότι ο ιερέας συνεργάστηκε με την Αστυνομία, αφού είχε κατονομάσει τον παραλήπτη και τον προμηθευτή των ναρκωτικών, οι οποίοι και καταζητούνται από την Αστυνομία.

Στην επιβολή της ποινής του ιερέα μέτρησαν, επίσης, οι δύο υποθέσεις με διπλοπωλήσεις τάφων στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία για τις οποίες ο ιερέας είναι ύποπτος και εκκρεμούσαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πρωτεύουσας.

Το Κακουργιοδικείο αποδέχθηκε παράλληλα την εισήγηση της υπεράσπισης όπως η ποινή συντρέχει με την ποινή οκτάμηνης φυλάκισης που επέβαλε το Δικαστήριο Λευκωσίας στις 6 Ιουλίου 2012, για αδικήματα έκδοσης ακάλυπτων επιταγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα