Περδίκης: “Μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή τη χώρα χωρίς καραγκιοζλίκια;”

17:07 26/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης σε δήλωση του στη Βουλή ανέφερε ότι το Κίνημα παρακολουθεί με ανησυχία το θέμα του διορισμού ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, προσθέτοντας ότι «διερωτάται κανείς εάν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή τη χώρα χωρίς καραγκιοζλίκια».

Ανέφερε ότι «τα σημερινά γεγονότα είναι θλιβερά και αποδεικνύουν ότι ως χώρα

είμαστε ανερμάτιστη», προσθέτοντας πως οι Οικολόγοι θεωρούν εκτός συζητήσεως διορισμό στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Υπουργών ή πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, πρώην στελεχών τραπεζών, οι οποίοι είναι «όλοι υπόλογοι για τη μεγάλη οικονομική καταστροφή και τα οικονομικά σκάνδαλα».

Πρόσθεσε πως «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τους δοθούν επιπλέον υπευθυνότητες και ευθύνες καθότι απέδειξαν μέχρι τεκμηρίωσης του αντιθέτου ότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες».

Ο κ. Περδίκης σχολίασε και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, που όπως ανέφερε, με αυτή αποκαλύφθηκε ότι επί Κυβερνήσεως Χριστόφια λειτουργούσε στο Προεδρικό ένα ύποπτο και περίεργο ταμείο αλληλεγγύης, το οποίο έχει προικοδοτηθεί με εισφορές διαφόρων προσώπων και εταιρειών.

Συνεχίζοντας είπε ότι οι Οικολόγοι απαιτούν να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του παρά τω Προέδρω ταμείου αλληλεγγύης, «απαιτούμε να μάθουμε» ποιοι είναι οι χρηματοδότες αυτού του ταμείου και ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το Ταμείο.

«Η δε αναφορά του ΑΚΕΛ ότι ωφελήθηκαν από το ταμείο οργανώσεις και φορείς από όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους είναι εντελώς και απορριπτέα από το Κίνημα Οικολόγων» ανέφερε. «Δεν έχουμε επωφεληθεί ούτε σεντ, από αυτό το περίεργο ταμείο και για αυτό και ζητούμε να δοθεί στη δημοσιότητα κατάλογος με όσους επωφελήθηκαν από αυτό το ύποπτο ταμείο αλληλεγγύης που διατηρούσε η Κυβέρνηση Χριστόφια στο Προεδρικό», είπε.

Περαιτέρω, λέγοντας ότι εκκρεμεί το θέμα των εκάστοτε προεδρικών συμβούλων, ανέφερε ότι οι Οικολόγοι ζήτησαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών όπως εν καιρώ τω δέοντι συζητήσει το θέμα του διορισμού των προεδρικών συμβούλων στη θεσμική του βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα