Περδίκης: Να μην συζητήσει τώρα η Βουλή τη διαδικασία για άδειες στην ΑΟΖ

16:04 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλή, όπως δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, θα πρέπει να μη συζητήσει τώρα το θέμα της διαδικασίας για την παραχώρηση αδειών έρευνας και ανόρυξης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά να περιμένει «να ωριμάσουν οι συνθήκες», προκειμένου να μην επηρεασθεί η νομιμότητα της διαδικασίας.

«Εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες Κασίνη και Παπαναστασίου

και πρέπει να πω ότι έχω ακούσει με συγκλονισμό αυτές τις ειδήσεις και αυτές τις αποκαλύψεις», είπε σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι «έχει ξεπερασθεί και το άκρον άωτο της πιο φρικιαστικής φαντασίας μου και έχουν επιβεβαιωθεί και τα πιο εφιαλτικά μου όνειρα, γύρω από αυτή την υπόθεση».

«Παρ’ όλα αυτά και τοποθετούμενος επί της εισηγήσεως του κ. Νικολαΐδη», πρόσθεσε, «θα συνιστούσα ιδιαίτερη προσοχή για μία συζήτηση στη Βουλή σε αυτό το στάδιο».

Όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, «ήδη η όλη διαδικασία, από νομικής άποψης, περπατά πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, υπάρχουν και νομικά θέματα, τα οποία ευρίσκονται ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τα οποία περιπλέκουν από νομικής άποψης την κατάσταση και δεν πρέπει σε καμμίαν περίπτωση, μέσω άστοχων ενεργειών, να τεθεί σε περαιτέρω αμφιβολία και αμφισβήτηση η νομιμότητα από τη Βουλή της όλης διαδικασίας».

«Πάντα», δήλωσε ο κ. Περδίκης, «μία συζήτηση στη Βουλή εμπεριέχει τον κίνδυνο της διαρροής και, άλλωστε, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή σε αυτή τη φάση, παρά μόνον να ικανοποιήσει κάποια περιέργεια».

«Η Βουλή», είπε ο κ. Περδίκης, «δεν μπορεί να επέμβει, ούτε να συστήσει ούτε να επιλέξει αυτή μέσα από τη διαδικασία, άρα, ενώ παραμένει ο κίνδυνος για να επηρεασθεί η νομιμότητα της διαδικασίας, δεν υπάρχει οποιοδήποτε θετικό που μπορεί κάποιος να εντοπίσει από μιαν τέτοια συζήτηση στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα