Περισσότερες πρωτοβουλίες για τον τουρισμό ζητά ο ΣΤΕΚ

12:01 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη για ανάληψη ακόμα περισσότερων πρωτοβουλιών για τον τουρισμό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου).

Χαιρετίζοντας με ιδιαίτερη ικανοποίηση πρωτοβουλίες όπως την εξαγγελία της Κυβέρνησης για λειτουργία καζίνο, την υιοθέτηση δέσμης κινήτρων για τις αερομεταφορές σε συνάρτηση και με την έναρξη τον ερχόμενο Απρίλιο πέραν των 80 εβδομαδιαίων πτήσεων σε δεκατέσσερις προορισμούς της Ryanair από και προς το αεροδρόμιο Πάφου, καθώς και το νέο αναπτυξιακό έργο του Ομίλου

Σιακόλα στην περιοχή Λίμνης, Πόλης Χρυσοχούς, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης, εκφράζει παράλληλα την έντονη ανησυχία του Συνδέσμου αναφορικά με τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τουριστικός τομέας στην Κύπρο.

«Η συνεχιζόμενη διατάραξη των αεροσυγκοινωνιών της Κύπρου λόγω εργατικής διαφοράς και η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΚΟΤ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η οποία πλήττει καίρια τους προγραμματισμούς του Οργανισμού σε θέματα προβολής, διαφήμισης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, προκαλούν ανασφάλειες για την πορεία του τουριστικού 2012 αλλά και για το μέλλον των επόμενων χρόνων που αναμφίβολα επηρεάζονται αρνητικά από τα σημερινά δεδομένα», αναφέρει.

Ο κ. Βαβλίτης προσθέτει ότι μέσα στο γενικό κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας και κρατικής δυστοκίας, ο τουριστικός τομέας έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει εμπράκτως για ακόμη μια φορά στην οικονομική ενίσχυση της χώρας.

«Η Κύπρος, παρόλο που συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της μειωμένης ανταγωνιστικότητάς έναντι άλλων τουριστικών προορισμών, εντούτοις για το 2012 υπολογίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια θετική δυναμική λόγω και της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, αλλά και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος της ρωσικής τουριστικής αγοράς προς τη χώρα μας», αναφέρει.

Ο ΣΤΕΚ, συμπληρώνει, θωρεί επιβεβλημένη την ανάγκη για άμεση προώθηση πρωτοβουλιών που θα αποδεικνύουν ότι η πολιτεία όχι μόνο στηρίζει τον τουρισμό αλλά και έμπρακτα τον ενθαρρύνει για μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα