Πέτρος Πετρίδης: Εργαζόμαστε πυρετωδώς για το σχέδιο υγείας

12:11 11/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δημιουργία ενός σχεδίου υγείας είναι μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε πυρετωδώς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης.

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι το παρόν σύστημα υγείας “έχει ξεπεράσει τον εαυτό του” και είπε ότι εντός των επόμενων δυο χρόνων θα πρέπει να παρθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις.

Ο Υπουργός Υγείας είχε το πρωί μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας, στα γραφεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι έγινε μια ανασκόπηση των θεμάτων υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι το δικαίωμα πρόσβασης σε σωστές υπηρεσίες υγείας απασχολούν τον Κύπριο πολίτη. “Είναι μέσα στις πρώτες μας έγνοιες ως Δημοκρατικός Συναγερμός να μπορούμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να προχωρήσουμε στις ανάγκες τομές και πολιτικές που θα βοηθήσουν να έχουμε πραγματικά ένα σύγχρονο σύστημα υγεία στην Κύπρο”, είπε η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε εξάλλου ότι είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της κρίσης, για την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, εξασφαλίζοντας τη φαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται.

Η κ. Κυριακίδου είπε επίσης ότι ο τομέας της υγείας είναι ένας, δημόσιος και ιδιωτικός, προσθέτοντας ότι η αναδιοργάνωση του τρόπου εφαρμογής του συστήματος υγείας θα πρέπει να προχωρήσει με ενιαίο τρόπο, καθώς “έχει ξεπεράσει τον εαυτό του”.

“Είναι ένα σύστημα το οποίο δεν εξυπηρετεί. Οι λίστες αναμονής και τα άλλα προβλήματα δυστυχώς είναι καθημερινά και εδώ πρέπει να παρθούν σημαντικές, ίσως γενναίες πολιτικές αποφάσεις” ώστε το σύστημα υγείας να αντικατοπτρίζει ένα ευρωπαϊκό κράτος, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα