Πλημμύρισε κατοικία στην Αναρίτα, ζημιές πέραν των 10.000 ευρώ

09:26 29/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υλικές ζημιές πέραν των 10.000 ευρώ μετρά από χθες το απόγευμα οικογένεια στην Αναρίτα. Το ισόγειο του σπιτιού τους, όπου φύλαγαν εργαλεία της δουλειάς, γεννήτριες, αυτοκίνητα, έπιπλα και διάφορα άλλα αντικείμενα, πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς. Καταστράφηκε επίσης μέρος του ηλεκτρικού συστήματος της κατοικίας.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στη σκηνή αντλούσαν νερό από το ισόγειο της κατοικίας από τις 16:00 μέχρι τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το νερό έφτανε 1,5 μέτρο σε ύψος.

Οι

ιδιοκτήτες της κατοικίας, που γειτνιάζει με το ΚΕΝ Πάφου, οι ιδιοκτήτες αγροτικών τεμαχίων και οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι το πρόβλημα των πλημμυρών στην περιοχή δημιουργήθηκε μετά τη λειτουργία στην κοινότητα του νέου ΚΕΝ Πάφου. Πρόσθεσαν ότι, λόγω της κατασκευής του, δημιουργήθηκαν τέτοιες συνθήκες που τα όμβρια ύδατα καταλήγουν απευθείας στον υφιστάμενο δρόμο Αναρίτας-Νατάς και στη συνέχεια στα σπίτια, στις φυτείες και στα περβόλια τους, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στην οδική ασφάλεια και σοβαρές ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για κακοτεχνίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ΚΕΝ, αφού, όπως ανέφεραν, αντί τα νερά να οδηγούνται σε παρακείμενο αργάκι που απέχει λίγα μόνο μέτρα από το ΚΕΝ, καταλήγουν στις περιουσίες τους.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής, αν και το Τμήμα Δημοσίων Εργων εδώ και πολλά χρόνια έχει ετοιμάσει κατασκευαστικά σχέδια για τον παρακαμπτήριο δρόμο του ΚΕΝ Αναρίτας με βάση το ρυθμιστικό σχέδιο που ετοίμασε το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και κλειστό σύστημα απορροής των όμβριων υδάτων του δρόμου, εντούτοις μέχρι σήμερα το θέμα παραμένει στάσιμο.

Το θέμα έχει απασχολήσει παλαιότερα και το γραφείο του Επαρχου Πάφου και έχει συζητηθεί σε αρκετές συνεδρίες που έγιναν στο παρελθόν. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε ενημερωθεί παλαιότερα και το Υπουργείο Αμυνας.

Εκτός από το πρόβλημα των όμβριων υδάτων που προέρχονται από την περιοχή του ΚΕΝ Αναρίτας, το χωριό αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τα όμβρια ύδατα που προέρχονται από τον δρόμο όπου βρίσκεται το κοινοτικό κτίριο μέχρι τα γραφεία της ΣΠΕ Αναρίτας.

Οι κάτοικοι της κοινότητας έκαναν λόγο για αδιαφορία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών. Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ, ζητούν άμεση επίλυση του προβλήματος. Δεν αποκλείεται, όπως είπαν, να το τραβήξουν στα άκρα και να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πέρυσι την ίδια περίοδο είχε πλημμυρίσει στην περιοχή και άλλη κατοικία, καθώς και ένα γκαράζ επιδιόρθωσης αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και του υποστατικού με δικά τους έξοδα προέβησαν στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, χωρίς ωστόσο να επιλυθεί το πρόβλημά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα