Πλήρης η στήριξη της Κυβέρνησης Χριστόφια στο Θέατρο και στον Πολιτισμό

21:57 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στους ανθρώπους του πολιτισμού και του θεάτρου ειδικότερα διαβεβαίωσε απόψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ανακοινώνοντας την παράδοση προς χρήση του ιδιόκτητου Θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πρόκειται, όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, κατά την τελετή απονομής των βραβείων ΘΟΚ,

για ”γεγονός που αποτελούσε όραμα δεκαετιών”.

”Το έργο”, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, ”πρόκειται να παραδοθεί και από τη νέα θεατρική σεζόν οι παραστάσεις του ΘΟΚ θα παρουσιάζονται πλέον κάτω από τη δική τους σκεπή”.

”Ταυτόχρονα”, συνέχισε, ”έχει ετοιμασθεί και σύντομα θα εγκαινιασθεί το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, που έγινε σε συνεργασία ΘΟΚ και Δήμου Λεμεσού”, ενώ ”μελετάται και η δημιουργία ακαδημαϊκής Δραματικής Σχολής, η οποία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη θεατρική ανάπτυξη στον τόπο μας”.

”Παράλληλα”, είπε ο Πρόεδρος, ”η Πολιτεία στηρίζει τα ιδιωτικά θεατρικά σχήματα με χορηγίες, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, που στόχο έχουν τη διεύρυνση της θεατρικής παιδείας” και, ”μέσα από την οικονομική βοήθεια, εκφράζεται η επαγγελματική και καλλιτεχνική υποστήριξη των ηθοποιών που στελεχώνουν τα θέατρα αυτά”.

Ευχόμενος σε όλους να έχουν ”μιαν καλή και δημιουργική νέα χρονιά, με την προσδοκία ότι τα επόμενα βραβεία ΘΟΚ θα πραγματοποιηθούν σε μιαν ειρηνική και ελεύθερη Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των παιδιών της”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ”είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται, μέσω του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, για την ανάπτυξη του σχολικού και του ερασιτεχνικού θεάτρου με τη διοργάνωση κάθε χρόνο παγκύπριων διαγωνισμών και τη συμμετοχή όλο και περισσότερων θεατρικών σχημάτων”.

”Στηρίζουμε και επικροτούμε, επίσης”, είπε ο κ. Χριστόφιας, ”τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα σημαντικά αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το θέατρο, καθώς και τα πρωτόκολλα συνεργασίας με κρατικά θέατρα της Ευρώπης”.

”Σας διαβεβαιώνω”, τόνισε ο Πρόεδρος, ”ότι έχουμε και την πολιτική βούληση αλλά και τη διάθεση, παρά την οικονομική κρίση, να δημιουργήσουμε υποδομές και θεσμούς που θα δώσουν στο πολιτισμό μας μια νέα δυναμική και ένα νέο ευρύτερο ορίζοντα”.

”Θα συνεχίσουμε και το 2012”, πρόσθεσε, ”την υλοποίηση της πολυδιάστατης πολιτιστικής πολιτικής που εφαρμόζουμε, μέσα από την ανάπτυξη νέων πολιτιστικών θεσμών και υποδομών και μέσα από την καθιέρωση σύγχρονης αντίληψης στα θέματα πολιτιστικής διαχείρισης”.

”Η ανάδειξη του πολιτισμού, μέσα από τον οποίο μπορούμε να προβάλουμε και την Κύπρο μας στο πλαίσιο και της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ κατά το δεύτερο μισό του 2012”, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, ”αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους”.

”Με την αποψινή μου παρουσία σε αυτή την εορτή του θεάτρου”, είπε, ”θέλω να εκφράσω για ακόμα μια φορά την τεράστια μου εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους που υπηρετούν το θέατρο, οι οποίοι μέσα από την καλλιτεχνική

Keywords
Τυχαία Θέματα