ΠΟΑΣ: Έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις Σαρρή

12:02 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με έκπληξη, προβληματισμό αλλά και με πολλές απορίες και ερωτηματικά παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή στις πρόσφατες τηλεοπτικές του εμφανίσεις τόσο στο κρατικό όσο και σε ιδιωτικό κανάλι.

Η προσπάθεια του κ. Σαρρή να αφήσει κατά μέρος τις εγκληματικές ευθύνες όλων όσων έφεραν την οικονομία του τόπου στη σημερινή τραγική κατάσταση, κρίνεται άκρως καταδικαστέα και επικίνδυνη από όλα τα Μέλη της Ομοσπονδίας μας, αλλά είμαστε σίγουροι και από ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία.

Παραδέχθηκε δημόσια ο

κ. Σαρρής ότι το πρόβλημα της Λαϊκής Τράπεζας ξεκίνησε από το 2006. Να υπενθυμίσουμε στο κυπριακό κοινό ότι ο κ. Σαρρής ανέλαβε χρέη Υπουργού Οικονομικών από τις 31 Αυγούστου του 2005 μέχρι και τον Μάρτη του 2008!

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαρρής διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2012, περίοδο κατά την οποία αυξήθηκε η παραχώρηση ρευστότητας της Λαϊκής Τράπεζας από το μηχανισμό ELA, μέσα σε μια ξέφρενη πορεία, από τα 3,5 στα 9,8 δις ευρώ!

Δηλαδή, με απλά λόγια, ο κύπριος πολίτης φορτώθηκε 6,5 δις ευρώ με τον κ. Σαρρή στο τιμόνι της Λαϊκής Τράπεζας, μέσα σε μερικούς μόνο μήνες, ενώ το ίδιο ποσό στο δημόσιο χρέος πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια για να συσσωρευτεί!

Έκπληξη προκάλεσε η ευκολία με την οποία ο κ. Σαρρής προσπάθησε να προβάλει για ακόμα μια φορά, τις πάγιες και διαχρονικές του θέσεις για ξεπούλημα της περιουσίας του κυπριακού λαού, τους κερδοφόρους Ημικρατικούς Οργανισμούς, που αποτελούν τα τελευταία χρόνια πηγή εισοδήματος και στήριγμα του κράτους και της οικονομίας του τόπου ευρύτερα.

Οι σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας είναι πρωτόγνωρες και πραγματικά πολύ δύσκολες για όλους τους κύπριους πολίτες.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, απαιτούμε άμεσα την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων ευθύνονται, είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλήψεις τους, για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει σήμερα την πατρίδα μας.

Διαμηνύουμε προς όλους ότι, εμείς τα 2000 Μέλη της Ομοσπονδίας μας στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, και οι οικογένειες μας, δεν έχουμε καμία πρόθεση να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό που άλλοι έχουν δημιουργήσει με τις εγκληματικές τους ενέργειες, και θα αντιδράσουμε δυναμικά στην οποιαδήποτε προσπάθεια θυματοποίησή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα