Π.Ο.Α.Σ: Κοινή αντιμετώπιση των μέτρων της Τρόικα

09:42 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχουμε πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις απαιτήσεις της Τρόικα οι  οποίες αγγίζουν σε μεγάλο βαθμό τις απολαβές των Εργαζομένων, τους μισθούς , την ΑΤΑ, τις Συντάξεις, το Εφάπαξ, τον 13ο μισθό, ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών ίσως και άλλα τα οποία ακόμη δεν γνωρίζουμε.

Αποτελεί γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε σωστά και έγκαιρα η τραγική κατάσταση της Οικονομίας και ιδιαίτερα των δημοσιονομικών, ούτε και λήφθηκαν μέτρα προς αποφυγή της

κατρακύλας (τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και αλλού). Επιβάλλεται, όμως η εκ των πραγμάτων κοινή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το γεγονός ότι διαπιστώνεται από όλους ότι κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, είναι αναγκαίο όπως εξεταστούν από κοινού μέτρα και μέθοδοι για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις της Τρόικα για να μη καταλήξουμε στην εξαθλίωση, τον διασυρμό και την διάσπαση του Κοινωνικού Ιστού.

Οι συνταγές της Τρόικα είναι οι ίδιες για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.  Δεν έχουμε πληροφορηθεί οτιδήποτε που να εισηγείται η Τρόικα για αντιμετώπιση  της ανεργίας,  όπως και μέτρα για την ανάπτυξη.  Παρατηρούμε ότι εκεί όπου έχουν εφαρμοστεί μόνο μέτρα αυστηρής λιτότητας, δεν επιλύθηκαν τα προβλήματα.  Οι ειδικοί οικονομικοί αναλυτές συστήνουν ότι τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με μέτρα για την ανάπτυξη για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η κρίση και η ανεργία. Δυστυχώς όμως τόσο η Τρόικα όσο και οι εδώ υποστηρικτές των πρακτικών της στοχεύουν και πάλι στους εργαζόμενους.

Επιβαλλόμενο καθήκον όλων, Κυβέρνησης, Εργοδοτών, Εργοδοτουμένων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ακόμη και των πολιτικών κομμάτων είναι όπως αφήσουν κατά μέρος, αυτήν την κρίσιμη ώρα, τις διαφορές τους και να συσκεφτούν από κοινού.  Να καταλήξουν ομόφωνα τόσο για όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, τα οποία και θα πρέπει να είναι δίκαια και να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια  αντοχής της κοινωνίας,  όσο και για την ανάπτυξη.  Οι προτάσεις που θα συμφωνηθούν να τεθούν, ως κοινή θέση όλων ενώπιον  της Τρόικας.

Εισήγηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι όπως συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, στο όποιο μετέχουν όλοι οι Κοινωνικού Εταίροι, σε μια προσπάθεια κοινής απόφασης/πρότασης προς αντιμετώπιση των όποιων σκληρών μέτρων της Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα