Ποια είναι τα σημάδια της Υπνικής Άπνοιας- πότε να ανησυχούμε;

07:55 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι διαταραχές στον ύπνο, συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα. Η υπνική άπνοια, είναι η συχνότερη και η πιο επικίνδυνη διαταραχή που πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Τα αποτελέσματα μελετών που πραγματοποιήθηκαν, σε διάστημα μίας 15ετίας στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης σε 5400 άτομα, έδειξαν ότι με την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας μειώθηκε το ποσοστό θανάτων από καρδιαγγειακά. Συγκεκριμένα το ποσοστό θανάτων από καρδιαγγειακά

στα 5.400 άτομα που είχαν σύνδρομο άπνοιας το οποίο αντιμετωπίστηκε με συσκευή CPAP (Continuous positive airway pressure), ήταν μόνο 0,36/1000 ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 2,2 /1000.

Τα παραπάνω ανέφερε, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Έρευνας και Τεχνολογικής Υποστήριξης του Απνοϊκού Συνδρόμου και Συνοδών Νοσημάτων και πρώην συντονιστής- διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Παύλου, Μανώλης Βλαχογιάννης, με αφορμή το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Διαταραχών Ύπνου και Συνοδών Νοσημάτων.

Όπως επισήμανε ο κ Βλαχογιάννης το σύνδρομο άπνοιας έχει επιπτώσεις στην υπέρταση, την υπερινσουλιναιμία, τη υπερλιπιδαιμία και τη σπλαχνική παχυσαρκία ενώ μπορεί ακόμη να επηρεάσει τη λειτουργία μια σειράς ενδοκρινών αδένων καθώς και τη σεξουαλική δραστηριότητα .

Η υπνική άπνοια σε ήπιες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται με την …

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα