Ποινική δίωξη κατά των Εκπαιδευτηρίων Ξυνή στην Ελλάδα

16:19 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή.

Η υπόθεση αφορά στη χρήση πλαστών πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας, τα οποία χρησιμοποίησαν για να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιδότησης, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί σημαντικότατα το δημόσιο.

Η κ. Παπανδρέου

διενήργησε έρευνα μετά από πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για παρουσίαση βεβαιώσεων «μη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας» που αποδείχτηκαν πλαστές και φέρουν τις υπογραφές ανύπαρκτων υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Το Δημόσιο δηλαδή ζημιώθηκε τόσο από την εισφοροδιαφυγή του Ομίλου προς το ΙΚΑ που, με βάση την έρευνα, αγγίζει τα 692.000 ευρώ, όσο και από τα χρήματα που χορήγησε ως επιδοτήσεις στη βάση πλαστών πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας και υπολογίζονται σε 300.000 ευρώ.

Η δίωξη στρέφεται κατά των Σοφοκλή Ξυνή, της συζύγου του Αθηνάς, και της κόρης του Αικατερίνης, των οποίων τα ονόματα δημοσιοποιήθηκαν μετά από την έκδοση σχετικής διάταξης και απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα