Ποιος ο ρόλος του οδοντιάτρου στην αντιμετώπιση του ασθενή με ομοιοπαθητική;

12:04 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική μέθοδος προσέγγισης του ασθενή. Οι υποστηρικτές της θεωρούν οτι η ασθένεια είναι η εκδήλωση της διαταραχής της ιδιοσυστασιας ή ιδιοσυγκρασίας του οργανισμού (όρος που πρωταθηκε απο τον Ιπποκράτη) σε συνδυασμό με επιρροές απο το εξωτερικο περιβαλλον. Με αλλά λογια, η ασθένεια δεν αντιμετωπίζεται ως συνέπεια μιας τυχαίας εξωτερικής επιρροής, αλλά η θεραπεία της εστιάζει στην επαναφορά στην υγεια

των διαταραχθεντων εσωτερικών διεργασιών του οργανισμού.

Βασικό στοιχείο της Κλασικής Ομοιοπαθητικής είναι η εξατομίκευση της θεραπείας. Εξετάζεται όχι μόνο η ασθένεια αυτή καθεαυτή, αλλά συνολικά ο πάσχοντας οργανισμός, εις βάθος και συλλέγονται στοιχεία από το σωματικό, συναισθηματικό και διανοητικό επίπεδο του ασθενούς, ενώ συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες (όπως εκλυτικά αίτια, κληρονομικότητα, κλπ). Με βάση το ιστορικο, ο ομοιοπαθητικός γιατρός θα συνταγογράψει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο, για τη δεδομένη χρονική περίοδο και κατάσταση.

Στην Κλασική Ομοιοπαθητική συνταγογραφείται μόνο ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο κάθε φορά και δίνεται αρκετός χρόνος ώστε να διαπιστωθούν τα αποτελέσματα τα οποία αυτό επέφερε, αλλά και για να ολοκληρώσει τη δράση του. Τονιζεται ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί να θεραπεύει διάφορα….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα