Πολιτική για θωράκιση της ΑΟΖ ζητά ο Ομήρου

18:02 18/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πολιτική που να δημιουργεί θώρακα και ασπίδα γύρω από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να διέπει το δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων, είναι η θέση της ΕΔΕΚ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου, αναχωρώντας για τη Βαρσοβία, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με την ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Σε

ό,τι αφορά την αξιοποίηση του πλούτου του φυσικού αερίου, πρέπει να υπάρξει συλλογικότητα και διαφάνεια, με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Η αξιοποίηση αυτού του πλούτου δεν αφορά μόνο την παρούσα, αλλά και τις μελλοντικές γενιές. Θεωρώ ότι η συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου, στα δύο συναπτώς γειτνιάζοντα θαλάσσια τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων, η θέση της ΕΔΕΚ παραμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τέτοια πολιτική που να δημιουργείται γύρω από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολιτικός, και όχι μόνο, θώρακας και ασπίδα».

Σχολιάζοντας έπειτα από σχετική ερώτηση, την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία τερματικού σταθμού, ο κύριος Ομήρου δήλωσε ότι «αναμένω ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έχει προγραμματιστεί, για να έχω μια ολόπλευρη και σφαιρική ενημέρωση, προτού προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα».

Στη Βαρσοβία, όπου μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, ως είθισται μετά από την ολοκλήρωση κάποιας Προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα