Πορεία για τη στήριξη ασθενών με όγκους εγκεφάλου

18:05 10/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πορεία με μήνυμα «Μαζί περπατάμε για ελπίδα στη ζωή!» πραγματοποίησε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου (CBTA), την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν ασθενείς με όγκους εγκεφάλου, ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Στο ψήφισμα καταγράφονται οι στόχοι και οι επιδιώξεις του CBTA:

Η φύλαξη/κρυοσυντήρηση
όγκων-ιστών στο Εργαστήριο Μεταμόσχευσης Αρχέγονων Κυττάρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα άτομα με όγκους εγκεφάλου έχουν το δικαίωμα, αν το επιθυμούν, να λάβουν μέρος σε κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό για αποτελεσματικότερη θεραπεία.Η προώθηση της γονιδιακής ανάλυσης των όγκων, ασθενών με όγκους εγκεφάλου (DNA) στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο Λευκωσίας, καθώς η ανάλυση αυτή είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για τη θεραπεία των καρκινοπαθών.Η δημιουργία ενός επιπλέον Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς ασθενείς, καθώς οι αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο του νοσηλευτηρίου Αροδαφνούσα.

O πρόεδρος της Βουλής, αφού χαιρέτησε τη σύσταση, τη δημιουργία και την λειτουργία του Κυπριακού Συνδέσμου Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου, ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στο Σύνδεσμο. Ο κ. Ομήρου τόνισε επίσης, ότι η Επιτροπή Υγείας της Βουλής θα είναι στη διάθεση του Συνδέσμου για να ακούσει τα προβλήματα, τα αιτήματα, τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με στοιχεία, κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται 150 νέα περιστατικά ατόμων, με όγκους εγκεφάλου, γεγονός που φανερώνει ότι η ανάληψη δράσης  για τη στήριξη και θεραπεία των ασθενών, αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Η πορεία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τους Όγκους Εγκεφάλου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου δραστηριοποιείται στον τομέα της ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού, στη διοργάνωση σεμιναρίων και γενικά στην ανάληψη δράσεων που βοηθούν στη προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με όγκους εγκεφάλου. Ο CBTA  συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα, άτομα και οργανώσεις που ασχολούνται με τη διάγνωση και τη θεραπεία, καθώς και με ιατρικά τμήματα και υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα