Πραγματοποιείται στην Αγία Νάπα το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

09:46 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρχίζει σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο διεξάγεται όπως κάθε χρόνο στον εσωτερικό χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 το βράδυ από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αγίας Νάπας, μια καλλιτεχνική πανδαισία με εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής στις οποίες περιλαμβάνονται μουσικές, θεατρικές παραστάσεις,

χοροί, θεάματα, εκθέσεις και συμπόσια, όλα κατάλληλα προσαρμοσμένα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία της Μεσαιωνικής περιόδου.

Στις εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος σχήματα και καλλιτέχνες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Μαρία Τζοπανάκη από την Ελλάδα, το Ολλανδικό Θέατρο Δρόμου PAVANA, o Σλοβάκος Ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργός NΑVARO, οι Μεσαιωνικοί Δράκοι από την Κύπρο, η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και το Μουσικό Σχήμα «Οι Λας» επίσης από την Κύπρο, η Ορχήστρα Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων «Τέρπανδρος» από την Κύπρο, το Γερμανικό Συγκρότημα‘’Heyderkraut’’ και το Ουκρανικό «Spiritual Seasons Group», το Ελληνο-Ιταλικό Συγκρότημα «Encardia», το Συγκρότημα «Nomen est Omen» από τη Ρουμανία, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Κρητικός τραγουδοποιός Ψαραντώνης και άλλοι.

Της εναρκτήριας τελετής του Φεστιβάλ θα προηγηθεί η παρέλαση όλων των σχημάτων που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, η οποία θα ξεκινήσει από τον κυκλικό κόμβο του Λιμανιού με κατάληξη το Μεσαιωνικό Μοναστήρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα γύρω στις οκτώ το βράδυ θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ενώ λίγο αργότερα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν θα εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Παράλληλα με το καλλιτεχνικό μέρος κάθε βράδυ θα διεξάγονται στο προαύλιο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού διάφορες δραστηριότητες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη Μεσαιωνική περίοδο όπως συμπόσια, εκθέσεις Βενετσιάνικης Μάσκας και Κοσμημάτων, του Μεσαιωνικού Οπλισμού και έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής καθώς και τοξοβολία από το Σωματείο «Τοξότες Αχαιοί».

Στην αναβίωση των συμποσίου θα λάβουν μέρος Ανθοπώλες και Κομμωτές από την Επαρχία Αμμοχώστου οι οποίοι θα στολίσουν με λουλούδια το Μεσαιωνικό τραπέζι, θα φτιάχνουν στολές για κούκλες καμωμένες από φύλλα και κομμώσεις της εποχής. Επίσης στο Μεσαιωνικό Συμπόσιο θα λάβουν μέρος η ομάδα «Αρχαίοι Ραδιοπολίτες», οι χορευτές της Σχολής «Passion» και η Λέσχη Κουμανταρίας Κύπρου, η οποία θα προσφέρει στους θαμώνες κουμανταρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα