Προχωρούν οι προετοιμασίες για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

15:06 27/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη πρόοδος στις προπαρασκευαστικές εργασίες για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Τίτου Χριστοφίδη.

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε μετά τη σύσκεψη πως κατά την Κυπριακή Προεδρία θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο δεκαπέντε Ατυπα Συμβουλία Υπουργών και
180 περίπου

άλλες συναντήσεις σε κατώτερο επίπεδο.

Είπε εξάλλου πως ενώ τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να προκύψει μια ειδική συγκεκριμένη ανάγκη ώστε να πρέπει να οργανωθεί μια συνάντηση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στην Κύπρο. ”Τότε θα το αντιμετωπίσουμε αλλά δεν προγραμματίζεται αυτή τη στιγμή οργάνωση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Κύπρο”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως είναι υπό διαμόρφωση, για να προθέσει πως ”η Κύπρος έχει μια συγκεκριμένη κοινωνική ευαισθησία την οποία θέλουμε να βγάλουμε μέσα από αυτή την Προεδρία”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκτός από τον κ. Χριστοφίδη και τον κ. Μαυρογιάννη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου, Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και η αξιολόγηση της πορείας των προετοιμασιών για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ανέφερε πως στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτελεστεί στις προπαρασκευαστικές εργασίες που γίνονται με αφορμή την οργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας. ”Αυτή η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτελεστεί σε όλα τα επίπεδα, και στο επίπεδο των υποδομών, και στο επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού των Υπουργείων και των υπηρεσιών σε επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο της στελέχωσης των διαφόρων υπηρεσιών και Υπουργείων όπως επίσης και στη διαμόρφωση του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Προεδρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη συνέχιση και στην εντατικοποίηση των προετοιμασιών με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο, ούτως ώστε η Κύπρος να είναι απολύτως έτοιμη με την ανάληψη της Προεδρίας την 1η Ιουλίου 2012 να υλοποιήσει μια πετυχημένη Ευρωπαϊκή Προεδρία που να ανταποκρίνεται τόσο στους στόχους που η Κυβέρνηση έχει θέσει για μια πετυχημένη Προεδρία, αλλά και στους στόχους που το Τρίο έχει συνδιαμορφώσει αναφορικά με το δεκαοκτάμηνο που έχουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με την Πολωνία και τη Δανία

Ερωτηθείς ο κ. Μαυρογιάννης για το αν η έδρα της Προεδρίας θα είναι η Κύπρος ή οι Βρυξέλλες, είπε πως ”δεν υπάρχει έδρα Προεδρίας”.

”Η Προεδρία είναι η Κύπρος. Η Κύπρος θα έχει να ενεργήσει και στην Κύπρο και στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και στο Στρασ

Keywords
Τυχαία Θέματα