Προεδρικές εκλογές δυο γύρων διαβλέπει ο Σ. Μαλάς

13:22 29/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι οι προεδρικές εκλογές του 2013 θα είναι εκλογές δύο γύρων, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία, Υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς.

Διατύπωσε παράλληλα την εκτίμηση ότι στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα είναι η πρώτη φορά «όπου θα δούμε την κοινωνία να αποφασίζει, βασιζόμενη στις δικές της αξιολογήσεις

της πολιτικής ζωής» και όπου η κοινωνία «δεν θα ακολουθήσει ενδεχομένως τις προτροπές οι οποίες θα τεθούν ενώπιον της».

Σε δηλώσεις του από το Θρονί όπου παρέστη στο 35ο ετήσιο μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ` και κληθείς να σχολιάσει τις χτεσινές αποφάσεις της ΚΕ της ΕΔΕΚ για υποστήριξη του Γιώργου Λιλλήκα και της ΚΕ του ΔΗΚΟ για απόρριψη της δικής του υποψηφιότητας, ο κ. Μαλάς, αφού υπενθύμισε ότι σήμερα «τιμούμε τον Μακάριο και τις αξίες τις οποίες έχει υπερασπιστεί», δήλωσε ότι αυτό το οποίο έχει να πει είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αξίες και οι αρχές με τις οποίες ο Μακάριος έχει εμβολιάσει την πολιτική σκέψη της κοινωνίας μαζί με τις οποιεσδήποτε επιλογές γίνονται από τις πολιτικές εξουσίες”.

«Νομίζω ότι θα είναι η πρώτη φορά στις επόμενες προεδρικές εκλογές όπου θα δούμε την κοινωνία να αποφασίζει, βασιζόμενη στις δικές της αξιολογήσεις της πολιτικής ζωής και δεν θα ακολουθήσει ενδεχομένως τις προτροπές οι οποίες θα τεθούν ενώπιον της» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται «κατά κύριο λόγο στο χώρο του κέντρου, αλλά και όχι μόνο».

Ο Σταύρος Μαλάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε εκλογές δυο γύρων» και ευχήθηκε οι αξίες και οι αρχές οι οποίες έχουν εμβολιάσει όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο αυτού του τόπου να αποτελέσουν το αντίδοτο στην πρόσκαιρη προσπάθεια αλλοίωσης πολιτικών και ιδεολογιών και φιλοσοφιών.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θεωρεί ότι ο κόσμος δεν ακολουθεί πλέον τόσο πολύ τις ηγεσίες των κομμάτων αλλά έχει τη δική του βούληση, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο ότι το εκλογικό σώμα έχει κρίση και αποφασίζει, αξιολογεί, διακρίνει την καθαρότητα του πολιτικού λόγου, διακρίνει τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες υπάρχουν πίσω από αποφάσεις και λαμβάνει αυτόνομα τις δικές του αποφάσεις.

Σε ερώτηση κατά πόσο διαβλέπει σκοπιμότητες στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ ή της ΕΔΕΚ, ο κ. Μαλάς είπε πως δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν διαφορετικές τάσεις και προσεγγίσεις στον κεντρώο χώρο και σε επίπεδο εξουσίας αυτών των συγκεκριμένων κομμάτων. «Αρά», πρόσθεσε, «είναι πολύ λογικό ο κόσμος να θέλει να λειτουργήσει κατά τη δική του κρίση η οποία είμαι σίγουρος θα εμβολιαστεί από την ιστορική πορεία του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου που αντιπροσωπεύει αυτός ο χώρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα