Πρόεδρος Αναστασιάδης: Τέλος στους περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων τον Ιανουάριο του 2014

10:36 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων θα αρθούν τον Ιανουάριο του 2014, στη βάση χρονοδιαγράμματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη και να αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας, να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Σημείωσε εξάλλου ως «σημαντικό

στοιχείο» και «καλό σημάδι» τη στάση των Κυπρίων πολιτών, την οποία χαρακτήρισε «υπεύθυνη στάση, χωρίς αντιδράσεις χωρίς απεργίες, με εργασιακή ειρήνη».

Είπε ότι η χώρα θα είναι σε θέση να επανέλθει στις αγορές νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, αλλά και να δημιουργήσει ενθαρρυντικές προοπτικές.

Αναφορικά με τη ρωσική στάση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε δείγμα εμπιστοσύνης την παραμονή Ρώσων επιχειρηματιών, οι οποίοι συνεχίζουν να διατηρούν την έδρα των επιχειρήσεών τους στο νησί, παρότι κάποια ρωσικά κεφάλαια έφυγαν από τη χώρα.

«Η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ είναι εταίροι και φίλοι, όμως αυτό πρέπει να το πούμε και για τους Ρώσους επίσης», είπε ο Πρόεδρος στο Boolmberg.

Συμπλήρωσε ότι η κυπριακή οικονομία ενισχύθηκε από ρωσικά κεφάλαια, επενδύσεις και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι προτεραιότητά του είναι να δοθεί νέα ώθηση στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου.

Είπε ότι το Βέλγιο μπορεί να αποτελέσει το μοντέλο για ένα μελλοντικό ομόσπονδο κράτος στην Κύπρο, ενώ πρόσθεσε ότι η απόδοση των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα, καθώς η ανοικοδόμηση της πόλης, θα έστελνε ένα δυνατό μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κατέληξε, λέγοντας ότι μια αποδεκτή λύση θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα