Πρόεδρος: Η Κύπρος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική

10:33 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος, ως κατεξοχήν νησιώτικο κράτος-μέλος της Ε.Ε., με δεσπόζουσα γεωγραφική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και στην προσπάθεια για σφαιρική προσέγγιση και ανάπτυξη θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως η ναυτιλία, η αλιεία, ο παράκτιος τουρισμός, οι θαλάσσιες μεταφορές και η εκμετάλλευση του θαλάσσιου φυσικού ορυκτού πλούτου.

Αυτό τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία

του στην τελετή παρουσίασης της «Διακήρυξης της Λεμεσού» για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ, στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι «η όλη φιλοσοφία που διέπει την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική έχει ωθήσει τα κράτη μέλη στην ανάγκη δημιουργίας εθνικών δομών, έτσι που οι διάφορες επιμέρους πολιτικές που σχετίζονται με τη θάλασσα να μην αναπτύσσονται αποσπασματικά, αλλά μέσα στα πλαίσια συνολικής προσέγγισης, λαμβάνοντας υπόψη διασυνδέσεις και συνέργειες με άλλες τομεακές πολιτικές».

Τόνισε ότι «η τρέχουσα οικονομική κρίση και η ύφεση επιβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει ένα γρήγορο και αποτελεσματικό δρόμο για την ανάκαμψη βασισμένο στην έξυπνη, βιώσιμη και περιεκτική ανάπτυξη. Η Ευρώπη διανύει περίοδο δημοσιονομικής περισυλλογής, και συνεπώς είναι καίριας σημασίας η επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων με λιγότερα διαθέσιμα μέσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα