Πρόεδρος: Πρωταρχικός ο ρόλος της ναυτιλίας στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων

20:50 6/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθησή του ότι η ναυτιλία όχι μόνο θα διατηρήσει, αλλά θα ενισχύσει περεταίρω τον πρωταρχικό της ρόλο στην επίτευξη ανάπτυξης και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας δεξίωσης του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος

2013», στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνησή του θα προσφέρει κάθε βοήθεια για διευκόλυνση της ήδη εξαίρετης συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της ναυτιλίας.

Σημείωσε ότι η Κύπρος διαθέτει μια μακραίωνη παράδοση ως εξέχον διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, συνδυάζοντας μια κυρίαρχη σημαία και μια ναυτιλιακή βιομηχανία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πρότυπα ασφάλειας και προστασίας.

Το διεθνές νηολόγιο του νησιού, πρόσθεσε, είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δέκατο μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ η Κύπρος αποτελεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοιοδιαχείρισης παγκοσμίως και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Συνεχάρη παράλληλα το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων, για τη διοργάνωση του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος», σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Ένωση Κυπρίων Πλοιοκτητών.

Ανέφερε τέλος ότι το συνέδριο δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ναυτιλιακού τομέα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος της και του άκρως ειδικευμένου εργατικού δυναμικού της.

Τα προτερήματα αυτά επέτρεψαν στην Κύπρο να διαδραματίσει έναν ιδιαιτέρως σημαντικό ρόλο ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Το φετινό συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος» είναι το 13ο που διοργανώνεται από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός το 1989.

Keywords
Τυχαία Θέματα